20. september 2009

Pisa vest

Da vi var til strik-in hos Nynne sidste gang, strikkede Mariann på Pisa og jeg blev helt betaget ved første blik - mødet mellem den skrå og lige rib er simpelthen genialt og giver, udover et særdeles iøjnefaldende mønster, en flot pasform.

Men jeg skal lige love for, at den har drillet mig. Jeg strikkede den ene halvdel to gange, før jeg fik styr på mønsteret, som er ganske enkelt, men ikke skal undervurderes.

Jeg lagde ud med at strikke med 2 tråde som det er foreslået i opskriften, hvis man bruger Duo
uldgarn, men det blev alt, alt for bastant i det garn, jeg valgte. Alligevel strikkede jeg lystigt videre på de to halvdele, helt op til slutningen på slidsen i ryggen, hvor de skal sættes sammen, før det gik op for mig, at jeg var ved at begå en ny Ashbury. Så op med det hele igen, hvilket slet ikke er sjovt, når man har strikket med to tråde. Men hvor er jeg glad for, at jeg holdt ud, for jeg kommer til bruge Pisa rigtig meget. Den er skøn, både over en kjole og en skjorte.
Der står i opskriften, at man evt. kan sy en lynlås i slidsen bagpå, men jeg vil lige se, hvordan den er i brug, før jeg monterer en lynlås. Det kunne dog blive en meget fin detalje.

FaktaBoks
Design: Else Schjellerup - Design.club.dk - Pisa vest
Garn: Hifa 2, 100% uld
Garn anvendt: 200 g
Farve: 6040, Lavendel
Købt hos: Strikkenyheder.dk
Pinde: 3,5
Str: S/M
Ny teknik: Ingen
Garn fra lager: JA
Bemærkninger: Garnet er et lidt rustikt norsk uldgarn, men bliver ganske lækkert i vask. Det passer rigtig godt til "ting, der skal holde formen". Jeg fik øje på det hos Garnlageret (strikkenyheder.dk) i Silkeborg, da vi var indenom i sommer. Det findes i et hav af fantastiske farver til den rørende pris af 37,00 for 100g, så vesten her har kostet mig 74 kr!!!