1. august 2012

Gullfoss babytæppe

Gullfoss er et vandfald på island og et af de steder, jeg drømmer om at besøge engang. Jeg drømmer i det hele taget om en længere tur til Island og håber, det kan gå i opfyldelse på et tidspunkt. Det er dette imponerende naturfænomen, der har inspireret Karen til at designe baby-/barnevognstæppet Gullfoss. Jeg kan sagtens følge inspirationen - det brusende, faldende vand, der har dannet dette smukke mønster.


Det har taget noget tid at strikke, fordi der skal bruges hjælpepind på hver 2. pind, men det er et skønt mønster at sidde med og det ligger hurtigt i fingrene. Lidt vanskeligt at fotografere ordentligt i sin helhed, men her er et forsøg:


Jeg har strikket i et cashmere/uld garn som Rasmilla på et tidspunkt havde et parti af. Desværre vistnok et restparti, der ellers ikke er på hylderne, for det er et meget lækkert garn at strikke med og det færdige produkt bliver virkelig lækkert og blødt. Garnet er drøjt i brug, jeg har ikke brugt mere end godt 200 g til det færdige tæppe. Det betyder jeg stadig har en del tilbage - så der er basis for mere babystrik ;-)


Her lakker ferien mod enden, men det fortrænger jeg fuldstændigt, medens jeg forsøger at blive færdig med endnu et par babyprojekter, inden det går løs igen. Og inden du tror, dette går hen og bliver en total babykanal, så vil jeg lige gøre opmærksom på, at der også er voksenstrik på pindene. Det er bare som om, det tager dobbelt så lang tid som det plejer ;-)


Dette blev sommeren, hvor jeg fortrød, at jeg havde skiftet til sommerdyne - det er ALDRIG sket før! Men der skal nok være en og anden meterolog, der kan grave en forlængst hedengangen sommer frem, der har været endnu koldere ;-)

Ha´ en dejlig dag derude :-)


Faktaboks
Design: Lykkefanten Design v. Karen S. Lauger
Garn: Rasmillas uld-cashmere, 70% uld, 30% cashmere.
Garn fra lager: Joh, det har i hvert fald ligget nogle måneder ;-)
Anvendt: Godt 220 g
Farve: Vinterhvid, 001
Købt hos: Rasmilla
Pinde: 4,5
Str.73 x 85.
Ny teknik: Nej.
Bemærkninger: Jeg har fuldt den velskrevne opskrift til punkt og prikke. Mit tæppe er blevet lidt større end originalen. Tæppet er let at gøre større eller mindre. Jeg har strikket med dobbelt tråd.
Løbelængde: 100g = 570 m
Forbrug i løbende m (anvendt*m/g): 360
Forbrug i løbende m ialt i år:  9191,3
Anvendt garn i år: 3 kg og 732 g
Jeg havde engang forestillet mig, at ovenstående data skulle bruges til noget statistik, men da det aldrig kommer til at ske, vil disse oplysninger ikke fremover være i faktaboksen ;-)