Så endte det med, at kjoleprojektet overhalede alle de andre. Jeg har simpelthen ikke kunnet lade det ligge. Her er den så, min nye kjole.
Juliekjolen er strikket i Karen Noes Rustik Naturgarn og jeg har forelsket mig fuldstændig i det garn - kun indædt selvdisciplin har afholdt mig fra at købe nyt - for det fåes i så mange fantastiske farver, men jeg skal jo til Fanø! Åh ja, garnet splitter, men ikke mere end mine spidse Addi Lace pinde kan klare og blandingen af silke og bomuld giver et utroligt lækkert færdigt produkt, der er yderst behageligt at have på.
Jeg har lavet en del ændringer på selve blusestykket. Kanten er strikket på - det besluttede jeg, da jeg hørte hvor meget bøvl andre har haft med at få den færdigstrikkede kant monteret på kjolen. Vi kender jo sådan en kant bl.a fra Else Schjellerups Cecilia-vest, hvor den er strikket på, så det er bare at kopiere metoden, der er beskrevet i faktaboksen. Jeg har derudover forkortet snoningsstykket og forlænget det glatstrikkede stykke, så snoningerne holder sig under barmen.
Da jeg slog op til kjolen brugte jeg strikkeopslagning, for så er det meget nemmere at tage masker op senere til selve kjolestykket. Jeg har altså strikket blusen først og derefter taget masker op til skørtet. Som det ses her giver det en nærmest usynlig overgang og kjolen ser ud til at være strikket i ét stykke.
Jeg var ved at gå totalt i panik i sidste fase, fordi jeg kunne se, at jeg måske ikke ville ha´ garn nok til den længde, jeg gerne ville ha´. Garnet købte jeg af Gitte og hun kunne konstatere, at der ikke var mere på lager hos Hostrik, hvor det er købt. Jeg havde planer om en "ruffle-kant" forneden, men den ville sluge alt for meget garn og er udsat til næste kjoleprojekt. I stedet strikkede jeg garnet op, rub og stub og har strikket ombukningskanten i en rest blåbærfarvet uld, der matcher Karen Noe garnet perfekt.
Ha´ en rigtig god søndag derude :-)
Faktaboks
Design: Med udgangspunkt i Lisa Renners Julie fra bogen Close
Garn: Karen Noe Rustik naturgarn, 58% Bourettesilke, 42 % bomuld
Garn fra lager: Nej
Anvendt: 400 g
Farve: Blåbær
Købt hos: Købt af Gitte, der har købt det hos Ho-strik
Pinde: 3
Str. S
Ny teknik: Nej
Ændringer: Jeg har sænket forstykkets halskant med ca. 3 cm, for at den ikke skulle gå for langt op i halsen. Snoningskanten strikkes direkte på: Strik først masker op i halskanten hele vejen rundt. Dette skal gøres meget omhyggeligt, for sådan en snoningskant er tung og kan let skabe huller i halskanten, hvis du ikke sikrer dig, at maskerne er taget op gennem to lænker lidt inde på kanten. Derefter slår du op til snoningskanten og strikker de første 2 pinde. På 3 pind begynder du at strikke denne sammen med kjolens halskant. Følg mønsteret på snoningskanten, men tag den sidste m løs af, strik 1 r fra halsen og træk den løse m over. Fortsæt hele kanten rundt.
Jeg har forkortet snoningsstykket i blusen med 4 cm og tilsvarende forlænget det glatstrikkede stykke, for at holde snoningerne under barmen.
Skørtet: Jeg har taget ligeså mange masker op til skørtet som jeg havde slået op i dette tilfælde 216 m til en str. s. Derefter har jeg taget 2 m ud i hver side på hver 6. pind til 250 m
Løbelængde: 100g = 390 m
Forbrug i løbende m (anvendt*m/g): 1560 m
Forbrug i løbende m ialt i år: 14486
Anvendt garn i år: 4 kg og 437 g