28. marts 2009

Jean Moss - Boo

...Det var egentlig meningen, at Boo skulle strikkes sideløbende med en trøje til min veninde og en Loppem til min svigerdatter, men den tog simpelthen magten fra mig. Jeg kunne ikke stoppe, da jeg først fik begyndt.

Den har ganske enkelt været skøn at strikke. Garnet er et kapitel for sig. 100 % Alpaca, men i modsætning til mange andre Alpaca-garner er det fast i strukturen, så det ikke strækker eller slasker. Derudover er det naturligvis blødt og lækkert. Farverne er vidunderlige og holder strikningen i gang, selvom der hovedsagelig er strikket i glat. Det er med flerfarvet garn som med de små firkanter man studerer hos farvehandleren, inden man skal til at male - man kan aldrig helt forudse, hvordan farven virker, når den kommer op på en hel væg. Jeg blev overrasket over, at den koralrøde farve er så dominerende, men det syntes jeg blev en ganske positiv overraskelse, da jeg lige havde vænnet mig til den.

Opskriften er gennem professionel og jeg lærte en ny teknik, kaldet "Picot point cast off". I stedet for at hækle picot´er i hals- og ærmekant, strikker man dem samtidig med der lukkes af. Rigtig, rigtig smart. Jeg måtte pille op første gang og hæve udskæringen en smule, den sad i første omgang under barmen og det var vist ikke meningen ;-) Ellers er hele Boo strikket i glat, kun afbrudt af en hulrække under barmen, hvor jeg har monteret et hæklet bånd i stedet for silkebånd.
Dermed er det første ud af fjorten Jean Moss projekter færdigt. Jeg elsker den simpelthen og glæder mig allerede til den næste, som nok bliver Chrysalis.

Ja, det er ikke en motorcykel, men det er jo også Boo, der skal ha´opmærksomheden ;-)FaktaBoks
Design: Jean Moss: Boo fra Artesano Hummingbird Booklet
Garn: Artesano Hummingbird 100% Alpaca, anvendt 511 g
Farve: 859 - Lovebird
Købt hos: Texere yarns UK
Pinde: 3,5 og 4,5
Str: Small
Ny teknik: Picot point cast off
Opsparingsstatus: (Regel: 2,5 point for hver 50 g anvendt lagergarn. 100 point udløser præmie)
Allerede opsparet: 46,25 point + 25 point = 71,25 point