13. marts 2009

Jeg er i mål

... og lidt til med dette sidste projekt. Ja, altså det sidste i min første brug-af-lageret-runde. 1 kg garn er brugt og dermed stryger jeg over mållinien i anvendelse af lagergarn og der er endda noget at overføre til næste opsparing. For på trods af mine klager indimellem, synes jeg det har været sjovt at bruge af lageret og jeg vil tage en runde til. Der går sport i det og denne gang starter jeg jo så ud med et vis plus på kontoen.

Men hvad er det da, der har slugt så meget garn? Tjah jeg vil kalde det et forstudie i Lene Holme Samsøes tæppe fra bogen Feminin strik. Det tæppe har jeg i den grad haft kig på, siden jeg købte bogen sidste forår/sommer. Jeg blev dog noget skeptisk, da jeg læste opskriften og fandt ud af, at firkanterne skal strikkes på rundpind - hmm, det havde jeg ikke prøvet før. Så hvorfor ikke slå to fluer med et smæk? Lave et par mindre prøvetæpper i noget billigt bomuldsgarn og få strikket noget, der vejer godt til. Tæpperne skal mine katte ha´ at ligge på, når de er på besøg i sofaen ;-)
Firkanterne er hurtige og sjove at strikke og de strikkes sammen efterhånden. Udfordringen består i at få de fine snoninger til at ligge overfor hinanden ved sammenstrikningen og det lykkedes bedre på det andet tæppe end på det første. Men nu ved jeg, hvordan det skal grejes og er klar til at lave hele projektet i lækker uld engang til efteråret.
Puden er hæklet i muslingemønster, men jeg vil lave et par stykker mere med Lene Holme Samsøe firkanter i midten og en kant udenom.
Hvad er så status: Mit mål var at optjene 100 point som svarer til 2000 g garn fra lageret før jeg kunne købe garn til et nyt projekt. Jeg har optjent 76,25 point + 50 point for ovenstående projekt = 126,25.

Præmien er netop bestilt og hvad er det så? Ja, det forbliver altså en hemmelighed, indtil jeg har modtaget den. Jeg er lidt nervøs for, at det godt kan tage sin tid, men under alle omstændigheder skal det vises frem med manér ;-)

Fakta: Design: To miniudgaver af Lene Holme Samsøes tæppe fra bogen Feminin strik samt 1 pude efter mit hoved, hæklet i muslingemønster. Hvert tæppe består af 6 firkanter og måler 70 x 100 cm. Puden måler 50 x 50
Garn: Turté bomuldsgarn fra
garn.dk, anvendt 1 kg
Rundp. nr. 5 og hæklenål 4,5
Opsparingsstatus: 100 POINT ER NÅET og overskuddet går til næste runde: 26,25 point