2. juli 2008

Det skulle have været en Dawn fra Kim Hargreaves

... men det blev en Margery fra Elsebeth Lavold. Sådan noget sker for mig igen og igen. Jeg beslutter mig for en model, bliver afledt, kører af sporet, farer ud af en tangent og inden jeg får set mig om, står jeg med noget helt andet end det, der var meningen!Hvordan kan det ske? Denne gang startede det hele i Horsens. Det er ikke en by, jeg normalt færdes i, men min mand og jeg kom igennem på vej hjem fra Billund (ja, vi kører altid omveje :-)), hvor vi havde sat den ældste og svigerdatteren på et fly til Italien.

Jeg ser en garnbutik og et skilt i vinduet med Lang Yarns. Stop bilen, når jeg at råbe og Torben når lige at standse, inden jeg er ude og på vej ind i butikken. Da jeg står i butikken med den der salige fornemmelse som jo desværre ikke følger med, når man køber garn på nettet, slår det ned i mig, at mit garnbudget er STÆRKT overskredet. Så jeg kan kun kikke, suk.

Lang yarns er mest bomuld og lidt naturfarvet uld, så mit blik bliver i stedet draget mod hylderne med Merino Silk fra Hjertegarn. Ja, for sikke farver. Alle MINE farver. De turkise, de blågrønne, de lilla og de grå! Da jeg føler på det, er jeg fuldstændig solgt. Med oprejst pande forlader jeg butikken uden at købe noget !!

Turen hjem foregik i trykket tavshed.

Det næste der sker er at jeg læser dette og fra biblioteket låner jeg alle de Elsebeth Lavold bøger jeg kan finde. Ja, for jeg er faktisk på udkig efter en trøje til min mand! Glemt er Kim Hargreaves og Dawn, der iøvrigt kan ses her.

Juli er begyndt. Ferien er begyndt. Jeg har et nyt garnbudget. Jeg må have garn! Margery bliver strikket i Merino Silk indkøbt hos strikkenyheder.dk til 27 kr. nøglet (i modsætning til garnlageret i Århus, der ville have 30 kr). Det er en drøm at strikke med, så lækkert. Jeg købte rigeligt, så jeg også har til andre projekter :-) Der er ikke nok til en trøje til Torben, men jeg har i det mindste besluttet mig for, at han skal have en Ellery. Kan man mon købe Elsebeth Lavolds eget garn i DK?


Måske kan der også blive til en Nectar model. Set her fra skærmen er det jo alt sammen en positiv problemstilling. Der er SÅ mange dejlige ting, jeg gerne vil strikke, det er vel dét, der kendetegner en ægte passion. Og mon ikke lektien at lære er noget i denne stil: At være tilfreds med at gribe nuet og lave det, der dukker op på éns vej. Der kommer hele tiden nye projekter og der er altid mulighed for at genopdage gamle.

Alligevel har jeg lavet en liste over projekter, jeg gerne vil lave. For en sikkerheds skyld. Den fylder 10 A4-sider :-) Jeg glemte iøvrigt at købe garn til mit Peacock Shawl.