7. august 2015

Vera

- trøje med bælte har været færdig et stykke tid, men hverdagen greb mig lige i kravetøjet, så tiden har ikke været til at blogge. Den blev strikket på turen til Sjælland. Den ser meget lysere grå ud end den er i virkeligheden, hvor den er næsten sort med mørkegrå silke-neps.


Som mange vil vide er modellen designet af Lene Holme Samsøe og har fine detaljer, taljering og smukke skuldre, men det er vanskeligt at se dem i det mørke garn. Lene Holme Samsøe er en slags Kim Hargreaves på dansk - hun har sans for de samme velsiddende og feminine detaljer.


Det er vist den første sorte trøje, jeg nogensinde har blogget og så er det da helt ærgerligt, at den ser grå ud! Jeg manglede en helt enkel sort cardigan, så da Gitte fortalte, at hun ikke vidste, hvad hun skulle bruge sit sorte Country Casual til - ja, så var det med at slå til og få hende overbevist om, at hun bare ku sælge det til mig :-) Garnet er meget lækkert at strikke med - her i Vera trøjen har jeg strikket med dobbelt tråd. Desværre er Country Casual udgået af Karen Noes sortiment.


Ellers arbejder jeg jo stadig på det store barselsprojekt, der inkluderer Lillefrøs storesøsterpakke, barselsgave til hendes mor og lidt nyt til Stumpen - det er hyggeligt at sidde med og en del er færdigt, men nok bedst egnet til at blive præsenteret, når det hele er klar. Farmors lille frø er blevet børnehavebarn og det er utroligt rørende at se, hvordan hun kæmper og arbejder ihærdigt med at tilpasse sig alle de nye udfordringer og krav.


Jeg glæder mig til at få barselsprojektet fra hånden, så jeg kan genoptage nogle af de mange projekter der ligger og venter i kurvene - Louise Hardens Frakke med hulmønster og det fine sæt Grey Days begynder jeg nok ikke på før vi er godt inde i efteråret - men så er der også noget godt at glæde sig til :-) Håber I nyder de vidunderlige sommerdage derude - jeg har siddet og strikket på terrassen her til aften og det har været pragtfuldt :-)

Faktaboks:
Design: Lene Holme Samsøe: Vera - trøje med bælte fra bogen Suveræn strik på den feminine måde.
Garn: Karen Noe: Country Casual,  80% lammeuld, 20 % silke.
Garn fra lager: Købt af Gitte til formålet - altså IKKE lagergarn!!
Anvendt: 440 g (dobbelt tråd)
Farve: Meget mørk antracit, næsten sort
Købt hos: Gittes sommerstrik ;-)
Pinde: 6
Str. M
Ny teknik: Nej.
Bemærkninger: En meget let strikket og hyggelig trøje. Også meget hurtigt strikket på pind 6.