10. juli 2011

En strikkekrise og hvad den kan medføre

Da min nye strikkebog fra Lisa Renner sidst i juni landede i min postkasse opstod der en decideret strikkekrise.

Hvis jeg skal købe en hel strikkebog, skal jeg være begejstret for mindst 3 modeller. Den side af sagen var i orden, men da jeg begyndte at nærstudere indholdet, var der ikke bare 3, men sådan ca. 8-10 modeller, jeg ku´ ha´ lyst til at begynde på med det samme ;-) Jeg ku´ slet ikke vælge!

Så besluttede jeg mig for at lade garnet vælge modellen - så ind i garnskabet og bese lageret. Her bliver krisen for alvor cementeret - for jeg har lyst til sommergarn - jeg gider ikke strikke af uld lige nu og garnlageret er blevet tømt for bomuld under min Kim Hargreaves odyssé, der er kun uld tilbage. Videre ind til garnkisten, hvor jeg fandt en del bomuldsrester, men hvad kunne jeg gøre med dem?


Jeg ku´ da lave en knap-så-ladylike, men super frisk udgave af Lady MacDuff til min svigerdatter :-) Den har været så sjov at strikke, at jeg stort set kun har lagt den fra mig, når jeg skulle løbe - overvejede godt nok, om jeg ku´ strikke og løbe samtidig ;-) Men den har også budt på flere udfordringer og det er ikke en model, jeg vil anbefale til nybegyndere.


Jeg ku´ f.eks. ikke få optagningskanten til at blive pæn og var nødt til efterfølgende at forsyne den med en hæklet kæde.


Den kræver stor omhyggelighed ved isyning af ærmer, så farverne i kubemønsteret flugter med hinanden. Jeg måtte lave det ene ærme om, før resultatet blev perfekt, men det var nu også fordi jeg havde klumret i farverækkefølgen


De fantastiske knapper er selvfølgelig fra Birthe Sahl, som vi var oppe at besøge i går. Det kommer der et indlæg om på et tidspunkt, for det var et meget, meget spændende besøg og jeg har aldrig set så mange fantastiske knapper :-) Disse her er jo født til vores Lady MacDuff.

Fredag var jeg inviteret til frokost hos denne skønne kvinde - det er nok her årsagen til den forkerte farverækkefølge på ærmet skal søges, for vi skulle jo lige ha´ vendt verdenssituationen :-)


Tak for godt selskab og en skøn laksesandwich, Gitte :-)

Og nu skal Lady MacDuff i vaskemaskinen så Stinne kan få den med på ferie og i morgen skal jeg ud at købe garn til endnu en Lisa Renner model :-)

PS: Jeg har strikkehæftet alle tråde undervejs ellers vil den være et sandt "hæftemareridt"

Faktaboks
Design: Lisa Renner: Lady MacDuff fra bogen Close
Garn: Forskellige bomuldsrester
Garn fra lager: Ja
Anvendt: 245 g
Farve: Blandede
Købt hos: Forskellige
Pinde: 3 (har brugt tyndere garn end originalen og har strikket på pind 3 i stedet for den anbefalede pind 4)
Str. S, men mindre end den originale Small, se under bemærkninger.
Ny teknik: I opskriften anvendes 1 dobbelt kantmaske, der giver den mest fantastiske kant - enkelt og intet mindre end genialt! Jeg kendte ikke tricket i forvejen, men vil bruge den altid fremover :-)
Bemærkninger: Utrolig sjov at strikke og jeg er ikke færdig med den endnu. Tror jeg er nødt til at lave endnu en til mig selv. Jeg vil ikke anbefale opskriften til en nybegynder, men ellers en god velskrevet opskrift. Størrelsen nærmer sig nok en XS, fordi jeg har brugt tyndere garn og tyndere pinde.
Løbelængde: 100g = 300 m
Forbrug i løbende m (anvendt*m/g): 735 m
Forbrug i løbende m ialt i år: 11197
Anvendt garn i år: 3 kg og 530 g