4. februar 2009

Hanne Falkenberg: Plissé

Sikken en fiasko - ja, det havde jeg ikke drømt om, at jeg nogensinde skulle komme til at sige om min udgave af Hanne Falkenbergs plissé - men det var ikke desto mindre, dét jeg tænkte, da jeg tog den på efter den var vasket og tørret.

Falkenberg-kittet har stået på mit arbejdsværelse siden i sommer og hver dag, har jeg glædet mig til at skulle begynde på den underskønne plissé - der kom dog altid liiige et andet projekt, jeg skulle ordne først. Så her, i den første måned af det nye år skulle det være! Og så kiksede den totalt!!

Lad mig med det samme understrege, at dette naturligvis ikke er fru Falkenbergs fejl - opskrift og garn fejler sandelig ikke noget og den var underholdende at strikke, i hvert fald det meste af tiden. Jeg glemte bare at foretage et par målinger undervejs, så den var både blevet alt for lang, men i høj grad også for bred.

Jeg gik og var lidt småsur i et par timer, så vaskede jeg den resolut igen og kom den i tørretumbleren. Jeg hev den ud med meget korte mellemrum og foretog alle de opmålinger, jeg skulle have udført, da jeg strikkede den. På mirakuløs vis (man er vel en rigtig strikkeheks, eller hva´?) endte den med, stort set at have målene svarende til en str. small - uden at der skete spor med den fine shetlandsuld. Stor lykke. Dog havde turen i tørretumbleren ligesom klemt de fine og ellers skarpe plisse´ er flade, så jeg måtte gøre noget - se nedenfor:

Det VIRKEDE, men jeg brugte også et par hundrede klips og trøjen var stadig en smule fugtig - jeg tør ikke anbefale metoden til andre, de var ret vanskelige at pille ud igen og ville gerne hænge i.

Da jeg prøvede trøjen igen, sad den meget bedre, men jeg var stadig ikke tilfreds. Ærmerne var alt for brede og bulede under armhulerne, så nu blev symaskinen fundet frem og uden at tænke for meget over det, syede jeg simpelthen ærmesømmen og sidesømmen lidt ind og kunne konstatere, at fiaskoen hermed var omdannet til succes -min udgave af plissé var blevet brugbar - Giv aldrig op - det er mit valgsprog!
Desværre stjæler blitzen mange detaljer, men I kan vist lige se den. Farven er gengivet rigtig fint - en smuk blå med svage violette nister. Bemærk de skarpe plissé´er - hvad man dog ikke kan udrette med en klips eller to :-)
Fotografen smuttede, inden den blev taget fra ryggen :-( OBS: Plisseérne har ikke forskellig længde, det skyldes udelukkende måden den er placeret på!

Selvom jeg er nogenlunde tilfreds nu, er plissé ikke blevet helt det, jeg drømte om, men måske jeg får et bedre forhold til "hende" med tiden. Fakta er i hvert fald, at jeg har lovet at strikke et eksemplar til min svigerdatter, så det vil jeg selvfølgelig gøre, når jeg lige har pustet ud med et par småprojekter eller ti :-)

Fakta:
Design: Hanne Falkenberg - Plissé
Original garn: Shetlandsuld, anvendt 300 g
Pinde 2,5 og 3

Opsparingsstatus: 22,5 + 15 = 37,5 point (snart halvvejs)

Hele tre priserThe Lemonade Award is given by a previos winner to 5 bloggers who have shown great attitudes and/or gratitude this week.

Dét må jeg nok sige, denne fine pris har jeg fået tildelt af Puttenings, Helle og Rie - tusind tak skal I ha´- jeg er meget beæret. Også tak for de fine ord, der fulgte med Puttenings, jeg blev jo helt rørt :-) Jeg giver den dog ikke videre lige nu - fordi det er alt for svært at vælge mellem alle de skønne og inspirerende blogs, jeg følger.

Jeg har også fået en udfordring fra Mette og den tager jeg måske op en gang ved lejlighed, når jeg får lidt mere tid.

Tak, fordi I tænkte på min blog :-)