31. oktober 2009

Strikket kjole fra Hendes Verden

Jeg elsker kjoler og i særdeleshed strikkede kjoler. Efter min mening er der ikke noget, der er mere behageligt og komfortabelt at have på. Jeg har længe været på udkig efter en god, enkel grundmodel, jeg kan bruge som basis for mine kjoleeksperimenter og her er den.Der er ikke tale om det store eksperiment her, jeg har bare strikket med meget tyndere garn end opskriftens Iceland og på p. 2,5 i stedet for 3,5. Derudover har jeg tilføjet et par kontraststriber og lavet rund hals i stedet for slids med knapper.
Når jeg strikker sådan et større projekt, hvor der er lange glatstrikkede partier sætter jeg altid en markør hver gang jeg begynder at strikke. På den måde kan jeg i det mindste se, hvor mange cm jeg strikker fra gang til gang og det giver altid blod på tanden :-)
Garnet er et af BC garns slagtilbud - Angora-Silk-Tweed og jeg købte 2 spoler á 500g til den rørende pris af 300 kr. Samtidig var det fragtfri weekend, så det var altså et køb, jeg på ingen måde kunne sige nej til. Det er ganske udmærket at strikke af, men på ingen måde overvældende fantastisk. Til gengæld er resultatet efter vask særdeles blødt og lækkert, plus at jeg tipper det til at være stort set fnulre-frit :-) Men det kan der først siges mere om efter længere tids brug. Garnet er vist nok et restparti, så det er nok ikke noget BC garn sælger fast.

Da modellen netop er så enkel er det ingen sag at skifte mellem henholdsvis tykkere eller tyndere garn og pinde og så bare vælge en anden str. end normalt. Her valgte jeg simpelthen at strikke en str. Large i stedet for en S/M og det fungerede hele vejen, pånær i ærmekuplen, hvor jeg lige måtte foretage et par beregninger for at få det hele til
at passe.


Denne, lidt akavede positur, skyldes min 17-årige søn, der nærmest havde taget billedet, inden jeg nåede at få vendt mig om :-) Det er uden for min pædagogiske rækkevidde at få ham til at se det interessante i at tage billeder af strik!

Jeg regner med at lave rigtig mange variationer over denne basismodel.
Og nu vil jeg tage ud og aflevere Cumulus til min veninde. Ha´ en rigtig god weekend derude :-)

Faktaboks
Design: Strikket kjole, Hendes Verden nr. 39, 2009
Garn: Angora-Silk-Tweed, 25% angora, 35% bourettesilke, 25% lammeuld, 5% nylon
Anvendt: 320 g + en rest duo fra Cumulus
Garn fra lager: Ja
Farve: Støvet turkis
Købt hos: BC Garn
Pinde: 2,5
Str. Large - svarende til en mellemting mellem small og medium
Ny teknik: Ingen
Bemærkninger: Halskanten er hæklet og består af 3 omgange fastmasker og 1 omgang krebsemasker