29. januar 2011

På vej, på vej

... med nye projekter.

Efter at have set Nynnes Camomille IRL, måtte jeg omgående i gang. Nogle projekter, kan jeg ganske enkelt ikke se, før jeg ser dem i virkeligheden. Camomille er gået fuldstændig henover mit hoved indtil nu. Jeg havde ikke noget originalgarn på lager (dog har jeg efterfølgende fundet 100 g grå Isager Alpaca 1 bagest i skabet ;-)), men syntes, at noget af det dejlige garn, jeg fik i gave af mine strikkesøstre var mere end almindeligt egnet til formålet. Er dog ikke sikker på, jeg har nok garn, men så må jeg jo bestille lidt mere ;-) Det bliver strikket i 1 tråd flerfarvet Indiecita Alpaca og 1 tråd ensfarvet lilla, ren mohair - en skøn, skøn blanding.


Jeg er fuldstændig grebet af at strikke det, selvom det bare er ene ret og jeg er temmelig sikker på, at det bliver et af de projekter, jeg må lave nogle stykker af - jeg skal i hvert fald lave mindst et eksemplar i originalgarnet, dvs. 1 tråd Tvinni og 1 tråd Alpaca 1. Hvad det er, der gør, at en model giver én så megen glæde, at man får lyst til at strikke den mange gange er ikke altid lige gennemskueligt for mig, men lige i øjeblikket strikker jeg kun på Camomille. Den ender med hulens mange masker - alligevel er den bare så dejlig at sidde med.

Det betyder at min perlegruspude ligger lidt stille. Det er dog også et rigtig skønt og sjovt projekt, så det er kun midlertidig stilstand. For længe siden besluttede jeg at lave nogle "boligtekstil-projekter" i perlegrus og Cascade 220 garnet og nu er jeg endelig kommet i gang. De 11 forskellige farver, jeg indkøbte hos Slavi, var egentlig tænkt til et helt andet formål, men den historie er ganske enkelt for lang at fortælle ;-)


Jeg har tænkt, der skal være 4 af ovenstående firkanter - med lidt hækleværk imellem i den marineblå - til 1 pude. Jeg tror, det bliver rigtig godt og skal afprøve lidt forskellige farver, inden jeg beslutter, hvordan jeg vil lave en hel plaid. Perlegrus er - som jeg har skrevet før et aldeles skønt og meditativt mønster, I skulle tage og prøve :-)

Sidste igangværende projekt (det vil her i huset sige, de projekter, der er oppe af kisten, der er jo også dem som er nede i kisten ;-)) er en Frost til min mand i naturfarvet efter hans eget valg. Den bliver strikket i 1 tråd af den gode merino fra Fur og 1 tråd Isager Alpaca . Den er også et dejligt strikketøj, men er lidt på standby i forhold til Camomille.


Jeg har droppet Kaffe Fassets Lydia kjole - jeg følte ikke rigtigt for projektet, der ville blive meget langvarigt - det gjorde mig stresset og det gider jeg ikke at byde mig selv. Så det er blevet afklaret med modtageren og en sten er taget fra mit hjerte :-)

Jeg har brugt januar til at etablere mig som selvstændig, så jeg har travlt, er fattig som en kirkerotte og holder tungen lige i munden - men jeg elsker hvert eneste minut. Jeg har dog også dage, hvor det hele bare er for overvældende, men så trækker jeg mig simpelthen lidt tilbage og tager strikkepindene frem - midlet mod alt ondt og umuligt her i verden ;-)

Hvis du har lyst, så se her: leneklitgaard.dk

Ha´  en rigtig god dag derude :-)