12. juli 2013

Duften af Gul Snerre

Eller Jomfru Marias Sengehalm er for mig indbegrebet af dansk sommer. Den duft er ikke til at tage fejl af og fører erindringer med sig helt fra barndommens land. I år har jeg plukket små bundter som hænger til tørre i stuen - på den måde, får jeg duften helt ind i huset og kan efterfølgende lave te af de tørrede blomster. Havde jeg haft sengehalm, ville jeg afgjort have stoppet den ud med Gul Snerre ;-)


Den er vanddrivende og svedfremkaldende og god til at uddrive resterne fra sådan en omgang, jeg lige har været igennem, fordi den også siges at virke på lungehindebetændelse. Derudover kan man bruge den til hudsygdomme, sår, mave- og tarmkatar og ødemer.

Årets kedeligste strik er forlængst færdigt og det er Jern. Det færdige produkt er heldigvis ikke blevet kedeligt, men er blevet en let og luftig trøje i en dyb karryfarve som jeg desværre ikke kan gengive ordentligt, solen fjerner åbenbart de mere subtile nuancer i farven.


Det er, måske bortset fra monteringen, ren begynderstrik og dette kombineret med pind 6, blev et arbejde, der bare skulle overstås. Sådan et projekt som jeg har kunnet mærke gennem låget på garnkisten - et af dem, der stjæler energi lige indtil jeg slår låget op, hiver det op af kisten og får det overstået ;-)


Den er til min "nye" svigerdatter, dvs. min yngste søns kæreste (Lillefrøs mor er min "gamle" svigerdatter ;-)) og hun har selv valgt den. Jeg havde håbet, hun ville ha´ valgt Annette Danielsens poncho Bronze fra samme bog og har derfor investeret i mange, mange kilo af dette garn, som jeg regnede med sku´ strikkes dobbelt til Bronze, men der gjorde jeg regning uden vært - så nu har jeg garn til adskillige andre projekter. Heldigvis er det en god farve til begge mine svigerdøtre og endda også til min yngste søn, så det bliver nok brugt engang. Her gengives farven måske lidt bedre.


Normalt laver jeg ikke Hyldeblomstsaft, fordi jeg synes, der skal alt for meget sukker i. Men Gittes begejstring for min røde Hyld, gav mig alligevel lyst til at prøve at lave en enkelt portion, hvor jeg har reduceret sukkermængden til det halve. Det er blevet meget, meget sødt alligevel, så næste gang reducerer jeg til en kvart. Jeg reducerer også mængden af citron en smule for at skabe balance.


Rigtig god sommerdag derude :-)

FaktaBoks
Design: Yvonne Bjerregård: Jern fra bogen Råt & Godt
Garn: Det er et Tweed garn fra Garnudsalg.dk - det mærker som ren uld.
Fra lager: Ja
Anvendt: 346 g
Farve: Karry m. nister
Købt hos: Garnudsalg.dk
Pinde: 6
Str: M/L
Ny teknik: Ingen
Bemærkninger: Det endte med at blive en rigtig lækker trøje, men kombinationen af de store pinde og det tynde garn, var en rigtig kedelig strikkeoplevelse. Alligevel et af den slags projekter, hvor man er glad for at have gennemført, fordi det færdige produkt trods alt bliver lækkert.