9. maj 2016

Sommerstrik og Nannas poncho i halvpatent

Der har været masser af sommerstrik på pindene her i Kristi Himmelfartsferien, hvor de fine solskinsdage er blevet nydt i fulde drag, men det vil der blive blogget rigtig meget om senere.


Lige nu skal vinterens/forårets sidste projekt præsenteres. Min yngste svigerdatter ville gerne have en poncho, hvor der også var et lille ærme, så derfor faldt valget på Lene Holme Samsøes poncho i halvpatent. Farven er mørk mos grøn og bliver slet ikke gengivet ordentligt på billedet her, der er taget i det noget køligere vejr lige før Bededag.


Den blev færdig i Bededagsferien, hvor Vibeke som bekendt var inden for rækkevidde og uden protester stillede op som model, tak for det :-) - sådan en striksag ser nu altid bedre ud på en rigtig kvinde i stedet for ginen og den er jo nærmest som skabt til Vibeke :-) Farven træder meget bedre frem her.


Jeg var ikke helt tilfreds med opskriften, især måden der tages ud på er dårlig beskrevet, jeg måtte strikke om et par gange - ellers går det bare derudaf i halvpatent og det kan jo godt blive en anelse kedeligt i længden. Men det færdige produkt i silkeuld er blevet fantastisk lækkert og min svigerdatter blev meget glad for den. At det så lige er blevet total sommer, var der jo ingen, der kunne vide ;-) Mon ikke der dukker nogle kølige dage op igen - måske næste weekend, hvor Gitte og jeg plejer at få meget forfrosne tæer i Saltum ;-) Eller måske skal der skrives historie: Endelig en Saltum Uldfestival i varmt og solrigt vejr ;-) - temaet i år er iøvrigt islandsk og grønlandsk strik.

Maj måneds sjal bliver en rigtig sommerbasker og det er virkelig sjovt at strikke. Det samme gælder alle de øvrige sommerprojekter jeg er startet på (f.eks nogle modeller fra Kim Hargreaves nye Wilder) - så det er ganske vanskeligt at prioritere. Men prioriteret bliver der - med hård hånd - og det hele ender med at blive færdigt og jeg nyder det imens :-)

Ha en dejlig mandag aften derude og tak for alle jeres kommentarer til april måneds sjal og sokker :-)

Faktaboks
Design: Lene Holme Samsøe: Josina Poncho med ærmer fra Suveræn strik på den feminine måde
Garn: Blackhill Silkwool, 75% uld, 25% silke
Garn fra lager: Købt til formålet i en farve efter svigerdatters valg
Anvendt: 600 g - præcis - strikket med 2 tråde - jeg måtte trevle sidste omgang på ærmerne op for at få nok aflukningstråd til selve ponchoen ;-)
Farve: 022 - Rold skov
Købt hos: Garnudsalg
Pinde: 4 og 5
Str. One size
Ny teknik: Nej
Bemærkninger: Silkeulden gør at den bliver knap så varm som en helulden poncho og meget, meget lækker at have på. Det er 1. gang jeg har strikket et større projekt i Blackhill Silkwool og det bliver bestemt ikke sidste :-)