11. august 2010

Endnu en shetlandsklassiker

Denne gang til gave og strikket i den lækre lammeuld fra Nanna. Sjalet skal gøre rejsen over Atlanten sammen med min søn og svigerdatter og skal gerne ende i Portland, hvor der bliver rigtig koldt om vinteren :-)


Jeg vil ikke sige så meget, da det hele jo er sagt før, men bare lige tilføje, at det også er et sjal som jeg godt kan finde på at lave både i større og mindre udgave. Kan også finde på at eksperimentere med at strikke det i mere bastante/tætte udgaver på en mindre pind. Det er så logisk bygget op, at det vil være let at ændre størrelsen og andre parametre. Mere detaljeret beskrivelse af det første sjal finder du her.

Jeg føler mig godt underholdt, medens jeg strikker det og kan mærke, at jeg vil kunne gentage processen mange gange. Jeg funderer ofte lidt over, hvad det er, der gør, at jeg har lyst til at strikke flere eksemplarer af et eller andet. For det sker egentlig ikke så tit. Selvom jeg har siddet med en trøje/sjal/kjole, der har været skøn og sjov at strikke er det bestemt ikke altid, at jeg har lyst til at strikke en to´er, for ikke at sige en tre´er og firer. Så hvad er det, der gør det?


Jeg har egentlig ikke noget umiddelbart svar, så vil bare lade spørgsmålet stå åbent og ønske jer en god dag :-)

Faktaboks
Design: Vides ikke, men min opskrift er bearbejdet af Marianne Knorborg
Garn: Filcolanan New Zealand Lammeuld, 100% lammeuld
Garn fra lager: Ja.
Anvendt: 162 g
Farve: Turkis, nr. 231
Købt hos: Nanna, 123knit.com
Pinde: 4
Str. Sjalet har en god mellemstørrelse
Ny teknik: Ingen
Bemærkninger: Det blev akkurat lige så lækkert som forventet i lammeulden fra Filcolana. Jeg må ha´ et selv, for jeg er slet ikke tilfreds med sjalet i sojagarn - jeg ha´ et i vaskeægte uld ;-)
Løbelængde: 100g = 600 m
Forbrug i løbende m (anvendt*m/g): 660 m
Forbrug i løbende m ialt i år: 22240,2 m
Anvendt garn i år: 6kg og 165 g