30. august 2015

Min lille, store pige

Alle har været til Strik i Todbjerg med undtagelse af mig og jeg har ondt af mig selv. Men august har i den grad været arbejdsramt på en måde som jeg slet ikke kunne forudse - jeg har arbejdet så meget, at der har været mange, mange dage uden strik og det har jeg nu lovet mig selv, at sådan skal mit liv ikke være - lad dette være en undtagelse! Jeg er klar, hvis Annette Danielsen gentager til næste år :-)

Nu varer det ikke længe, før Lillefrø bliver storesøster :-) Hun er blevet børnehavebarn med alt, hvad det indebærer af følelsesmæssige udsving fra total udmattelse til ren lykke og hun bruger alle sine kræfter på at samarbejde dagen lang - med nye voksne, nye børn, husker hidtil ukendte regler og imødekommer forventninger om selvstændighed - klarer det så godt, så godt - men kan til gengæld blive en meget stor udfordring om eftermiddagen, når hun skal hjem til far og mor, for så er der ganske enkelt ikke flere kræfter tilbage - slet ikke til at samarbejde ;-) Så min søn og svigerdatter har en noget udfordrende periode med en datter, der jævnligt ytrer ønske om, at få nogle andre forældre ;-) Godt man bare er farmor :-)

Jeg er færdig med storesøsterpakken :-)


Ved første blik ser den måske en anelse kedelig ud, men jeg har tænkt meget over, hvad jeg skulle give min lille øjesten - hvad ville hun blive rigtig glad for? Da hun elsker rollelege og sin dukke Tulle som jeg gav hende til hendes 2-årsdag, var det nærliggende at lave en pusletaske med indhold, så hun kan få udlevet nogle af de frustrationer, der kan opstå, når ens mor enten mader eller pusler babyen ;-) Dukken, der her er model er Lillebror - det er altså IKKE tulle, men den dukke, der bor fast hos farmor. Tulle er lidt større og har knapt så brede tæer ;-) Lillebror kunne næsten ikke få de skoene på!


Tasken er selvfølgelig fyldt med alt det, som mor også har i pusletasken til Lillesøster - pusleunderlag, bleer, klude, suttekæde, rent tøj (kjole og sko) og så har farmor også tænkt sig at komme lidt proviant til turen deri - lidt rosinpakker og andre gode ting. Tulledukken har også fået en legekanin - det er den hvide og meget betuttede Emma ;-)


Ikke farmors yndlingsbeskæftigelse, men jeg har knoklet hende færdig! Jeg ville gerne have puttet mange flere ting i, f.eks. lidt mere ekstra tøj til Tulle og et barnevognstæppe til den nye dukkevogn som jeg ved Lillefrø snart får af far og mor, men jeg er stadig ikke helt færdig med projekterne til Lillesøster og der har ikke været tid.

Barselsgaven til min svigerdatter er heldigvis færdig, men kan ikke postes før fødslen, da hun smugkigger her :-) I dag tager jeg mig strikketid og så må vi se om Lillesøsters cardigan kan blive færdig.

Faktaboks:
Design: Mit eget - Grundformen til Emma er naturligvis taget fra bogen Edwards Menageri.
Garn: Jeg har bestræbt mig på at bruge rester og selve pusletasken, der er hæklet i dobbelt tyk bomuldsgarn har sneget sig op på 600 g!! Ellers rester i tynd uld samt den hvide Bambus/Viscose jeg tidligere har brugt til sommertrøjer. Tulles gule kjole er strikket i resterne fra Louises Blomstertunika og en rest strømpegarn - brugt til sidste stump!
Garn fra lager: Uden undtagelse - bemærk glorien ;-)
Anvendt: Det har jeg slet ikke styr på, men som nævnt har jeg vejet pusletasken.
Farve: Diverse
Købt hos: Tykt bomuldsgarn BC Garn, tynd bomuld - Havblik fra Tante Grøn, rester af Rasmillas Yndlingsgarn og Bambus/viscose fra Garnudsalg.
Pinde: Hæklet og strikket på pind 3 og nål 3,5
Str. -
Ny teknik: Nej.
Bemærkninger: Det er på mange måder en hyggelig opgave at sidde med, fordi jeg ved, hvor meget leg, der vil blive i det for Lillefrø. "Problemet" er, at man altid liiiige kan lave lidt mere og på den måde aldrig føler, at man bliver færdig. Nu er det FÆRDIGT og jeg kan senere supplere med det ene og det andet. Jeg tænker, det er et ongoing projekt til Lillefrø nærmer sig skolealderen - så har jeg jo heller ikke travlt :-)