12. maj 2010

Jeg ser en farvestrålende badebold

...sejle op mod en himmel, der er så klar og "blåeste" blå, at jeg næsten havde glemt, det kunne lade sig gøre. Jeg hører havet ånde og mågeskrig, der flænger luften. Jeg ser mine sønner og deres kærester løbe og lege i kridhvidt sand. Deres latter svæver henover stranden, helt hen til mig i min liggestol :-) Hvor er jeg?

Hmmm, jeg sidder såmænd i min strikkestol og det har jeg gjort i den sidste time for at færdigmontere Dawn. Udsigten er ikke noget, der bare ligner førnævnte scenarie, så jeg priser mig lykkelig for min hæmningsløse og ustyrlige fantasi, der altid kan bringe lidt hjælp ind i virkelighedens verden! Og så ikke et ord mere om vejret ;-) Lad mig præsentere Dawn, der er noget vanskelig at fotografere i det nordjyske mørke denne velsignede majdag.


Det er en rigtig sommermodel, som der forhåbentlig bliver behov for lige om lidt - men jeg taler jo ikke mere om vejret! Det er en fødselsdagsgave til min yngste søns kæreste, der lige er kommet ind i vores familie. Jeg er stadig lidt på herrens mark i forhold til, hvad hun kan lide, men når jeg giver en strikgave vedlægger jeg altid et lille udklippet hjerte, der bl.a. fortæller, at det strikkede kan returneres og ombyttes med en nærmere defineret mængde kontanter. Så påtvinger jeg ikke nogen noget de ikke kan lide og sådan har jeg det bedst :-)

I stedet for knapper har jeg valgt at købe endnu en af Lykkes fine sjalsnåle med hvid perle. Jeg bruger dem rask væk som gaver, så de får hurtigt ben at gå på.


Medens jeg strikkede Dawn, funderede jeg lidt over Kim Hargreaves hang til vrang. Medens mange andre designere decideret forsøger at undgå vrang, dyrker fru Hargreaves det nærmest. Jeg har skrevet det før, men hver gang, jeg svøber Octavia om mine kolde skuldre, tænker jeg med gru på 5 vr. sammen på pind 7 - totalt uladesiggørligt, men alligevel fik Octavia sin krave. Mønsteret i Glee involverer 3 vrang sammen, hvilket lige med nød og næppe, men også kun, er til at holde ud. Dawn er slet ikke slem i sammenligning, for mønsteret består bare af et omslag og kun 2 vr. sammen - dog på hver eneste pind og det kommer aldrig til at køre helt behændigt. Men mønsteret er da fint, bevares


I lørdags var jeg til Strik-in hos Tine og en del andre fra gruppen har jo heldigvis berettet om forplejningen, der var helt i særklasse og hyggen, der nåede uanede højder, for jeg havde glemt mit kamera - som sædvanlig er jeg ved at sige. Jeg fik sådan ca. strikket 2 pinde på Charm (også Kim Hargreaves, denne gang i ret), for jeg kunne simpelthen ikke få ro - I tror det ikke, men de kvinder kan altså snakke ;-)

Med ryggen til Dawn vil jeg slutte her og ønske jer alle en god Kristi Himmelfartsferie :-)


Faktaboks
Design: Kim Hargreaves - fra Nectar: Dawn
Garn: Katia Nilo, 100% merceriseret bomuldsgarn
Garn fra lager: Ja
Anvendt: 370 g
Farve: Hvid
Købt hos: P&P, Vejgård - Aalborg
Pinde: 4
Str. XS
Ny teknik: Ingen
Bemærkninger: Jeg har strikket med 2 tråde
Løbelængde: 100g = 260 m
Forbrug i løbende m (anvendt*m/g): 962 m
Forbrug i løbende m ialt i år: 16965,8 m
Anvendt garn i år: 4kg og 777 g