22. juli 2009

Årets flop - Ashbury

Så håber jeg ikke, at Nemesis tolker det som et udtryk for hovmod, trods alt, er det kun godt halvdelen af året, der er gået :-) Men Ashbury er et flop af de helt store, så jeg synes det er alt rigeligt til et helt år.

Det skyldes altsammen garnvalget! Det kunne være undgået, hvis jeg havde tænkt mig om!
Ashbury er en forholdsvis kort og meget bred, næsten rundskåren model. Lige præcis af den grund er det naturligvis vigtigt at vælge garn, der falder blødt og ikke er alt for tungt. Jeg besluttede mig derfor for at vælge tykt, tungt, hårdt bomuldsgarn og har næsten produceret en brynje ;-) 653 g vejer denne "lille, lette sommersag".
Jeg nåede også at få den syet sammen på maskine og vasket inden jeg havde mod på at erkende, at den var en fiasko, så det er udelukket at trevle op. Jeg har overvejet om det næsten vil være ondt at putte den i genbrugsposen, men er nået frem til at folk derude nok selv kan sortere deres genbrugsindkøb :-) Så farvel Ashbury, lev vel!

Vi mennesker bliver, som bekendt, klogere af at begå fejl, hvis vi tager ved lære af dem, så medens jeg vurderer hvor klog, jeg er blevet, vil jeg tage en runde på jeres blogge.

PS: Mystery Shawl 2009 kom iøvrigt til at hedde: Victorian Romance og opskriften kan købes hos Goddess Knits.

FaktaBoks
Design: Norah Gaughan
Garn: Turté, 100% bomuld.
Garn anvendt: 653 g
Farve: Turkis
Købt hos: BC Garn
Pinde: 4,5
Str: Fra M til XS
Ny teknik: Ingen
Bemærkninger: Brug så tyndt og let garn som muligt, så tror jeg, der kommer en skøn trøje ud af det. Jeg startede med en str. medium og reducerede til en xs, fordi trøjen er MEGET bred. Det resulterer dog i, at trøjen får "skød" i stedet for at blive fint rundskåret - så gentag ikke mine fejl :-)

21 kommentarer:

 1. Den slags fejl skal der være plads til, mon ikke de fleste har noget liggende der bare ikke blev ok. Selv er jeg tilbøjelig til at blive færdig før jeg erkender det, istedet for at stoppe halvvejs - forhåbentlig bliver det bedre hen ad vejen

  SvarSlet
 2. Ups, men du skal ikke være ked af det, selvom der er ærgerligt lige nu, vi laver jo alle den bommert, kan måske godt se det under processen, men stopper bare ikke, må håbe vi lærer af det!!!

  SvarSlet
 3. Dette er noe jeg gjør så altfor ofte. Jeg strikker med stor iver så blir det bare en dum model som jeg aldri overhodet hadde kjøpt. Så ligger det noen år i skapet, etter det, rett til Fretex.Da tenker jeg kanskje noen andre som er helt anderledes fra meg vil ha glede av den.
  Gleder meg til ditt neste prosjekt jeg, fordi det er ikke så ofte det går denne veien med dine strikketøy. Ha en fin dag. :-)

  SvarSlet
 4. Hehe, jeg synes jeg kender situationen fra mig selv :)Men øv hvor er det træls. Jeg foreslår en rituel afbrænding...eller det plejer i hvert fald at være det jeg har lyst til at gennemføre, når et projekt kikser :)

  SvarSlet
 5. Nej, hvor træls Lene! Synes nu at du har produceret så mange skønne ting i år, at du har ganske god grund til generelt at være tilfreds!

  Men - åh - hvor jeg kender følelsen. Skøn det at få den væk.

  En lille historie: En af mine veninders døtre har købt en trøje i genbrug, og blev stoppet af en dame på gaden, da mente at hun havde strikket den. "Strikkedamen" havde givet den til en veninde, som så altså havde afleveret den til genbrug.......

  Du kan altså risikere at møde den igen på gaden hvis du smider den til genbrug, hvilket jo egentligt kunne være meget sjovt ;-)

  SvarSlet
 6. Så irriterende! Har noen slike prosjekt selv som ikke svarte til forventningene. Ja, slik er en strikers liv, så det er bare å gå på med nytt mot, det ordner seg neste gang;) Ha en finfin kveld!

  SvarSlet
 7. Trælst!
  Men du ved hvad fejlen er, så den fejl begår du ikke igen. Tak for rosen :-)

  SvarSlet
 8. Ærgeligt med spildt arbejde ;(
  Den ser ellers super sød ud.

  Yt.

  SvarSlet
 9. Ja der jo næsten sagt det hele om det project Lene, så jeg vil kun sige med alle de flotte trøjer som du har strikket måtteder jo ske et kiks engang. Det er jo det vi lære af ik'
  Men det er et utroligt sødt mønster den har.

  SvarSlet
 10. Æv - mere er der nok ikke at sige.

  SvarSlet
 11. ØV BØV. Men der er ikke andet at gøre end at få den ud af dit system - og så glæde dig over alle de hits du har lavet...for det har du godt nok!
  :-) Britt

  SvarSlet
 12. Meget ærgerligt - men det har alle vist prøvet! Men man kan nu stadigvæk se, at den som sædvanligt, når det er dig, er flot strikket og at modellen er fin :-)

  SvarSlet
 13. Æv,hvor træls - skynd dig at fortrænge floppet og fokuser på alle de fantastiske projekter der flyver fra din hånd. Måske er der ligefrem basis for lidt trøste-shopping;-)

  SvarSlet
 14. Hvis der ikke var plads til at lave fejl, så lærte vi jo ikke noget nyt. Den skal bare ud af dit synsfelt, så du kan se frem til at skulle strikke noget andet.
  Merete

  SvarSlet
 15. Traelst, men at smide den ud er den rigtige maade at reagere paa. Ellers ville du nokblive ved med at aergre dig over den, og det bliver det ikke bedre af ;-) Du strikker saa meget fint, at der sagtens er plads til en flop i ny og nae ;-)

  SvarSlet
 16. Du er vist forelsket i de turkise farver, de er også flotte :-))
  Jeg har også strikket noget, der ikke blev så godt, det må man tage med.

  SvarSlet
 17. erfaring er summen af ... i dette tilfælde et flop :) skidt med det, put den i brændeovnen, så varmer den alligevel

  SvarSlet
 18. Tak for jeres support - det gør det altså meget nemmere :-)

  Ashbury er røget i genbrugsposen og jeg håber ikke at se den igen ;-) Rituel afbrænding overvejes til næste gang ;-)

  SvarSlet
 19. Det er så dejlig at vi kan erkænde vores fejl. Har selv været der. Ødelagt et fint mønster bare fordi jeg skulle spille klog kone. Noen af os lærer jo "the hard way" - jeg er en af dem :-) men jeg smiler ved tanken og jeg håber at du sender trøjen til genbrug , uden at trævle op. Vil du bruge garnet til noget andet? Farven er jo skøn. De andre ting du laver er jo så flotte så..

  SvarSlet
 20. Hello! I could have sworn I've been to this website before but after looking at a few of the articles I realized it's new to
  me. Nonetheless, I'm definitely pleased I found it and I'll be book-marking
  it and checking back often!

  Feel free to surf to my blog post :: get more instagram followers

  SvarSlet
 21. My coder is trying to persuade me to move to .net from PHP.
  I have always disliked the idea because of the costs.
  But he's tryiong none the less. I've been
  using Movable-type on numerous websites for about a year and am worried about switching to another platform.
  I have heard fantastic things about blogengine.net. Is there a way
  I can transfer all my wordpress content into it? Any kind of help would be greatly appreciated!  Feel free to visit my page; buy instagram likes

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.