25. maj 2010

En vaskeægte hyggetrøje

Enkel, rå, rustik, rummelig og alligevel med et par feminine detaljer, sådan er denne "boxy" cardigan fra Kim Hargreaves. Charm har al den charme en rigtig hyggetrøje skal ha´ og jeg er sikker på, den vil blive slidt til sidste trevl. Den er strikket helt i retstrik, lige med undtagelse af ærme- og forkanter.

Det er ikke en trøje, der viser ens figur, tværtimod er den til at putte og måske gemme sig lidt i, når det er én af de dage.

Strikket i Hifa-uld, der lige præcis har den rustikke struktur, der passer perfekt til modellen, er Charm også en særdeles billig cardigan. Jeg er blevet ret forelsket i Hifa-ulden til de ydertrøjer, der strikkes på p. 3,5- 4,0. Den er lækker at arbejde med og så fås den i et hav af farver - også alle de kraftige og stærke som jeg så godt kan lide. Knapperne er købt på Paderupgård for længe siden, men er som skabt til Charm


Str. medium er lidt stor i det til mig, men jeg synes ikke, det gør noget med denne model, fordi den godt må være sådan lidt hygge-stor. I vanlig Kim Hargreaves stil er der tænkt over detaljerne: Selvom det er en såkaldt "boxy" cardigan er der naturligvis taljering og der er strikket små picot´ er på ærme- og forkanter, en detalje som ses på rigtig mange af Hargreaves modeller. Picot´erne fremkommer ved, at du slår en ekstra maske op og lukker den af igen på samme pind. Forstykkerne er strikket med et par vendestrikpinde så de "drypper" lidt foran - en detalje, jeg synes er rigtig fin og som jeg prøver at vise her.Det er et projekt fra kisten og dermed ét jeg kan krydse af på min liste over igangværende projekter. Endelig er frk. Selvdisciplin kommet hjem igen ;-)


Kisten fra svigerfar er blevet renset behørigt og efterset for "kryb" over en lang periode, efter råd fra Linda og tusind tak for det. Jeg er nu sikker på, at der ikke venter ubehagelige overraskelser med garn, der er gnasket igennem af uindbudte gæster og har købt en del små kurve i Ikea som jeg bruger til at lægge igangværende projekter i. Dem er der jo, som I vil vide rigtig mange af og nu kan jeg med god samvittighed tage en kurv frem med det projekt, jeg vil arbejde på og lægge kurven ned i kisten, når jeg ikke gider mere. Så nu flyder stuer og værelser ikke længere med igangværende projekter, dog en gang imellem med kurve ;-) Jeg har målt mig frem til at der kan være ca. 24 kurve i kisten, så det er perspektiver, der vil noget, for igangværende projekter ;-)

Ha´ en rigtig god aften :-)

Faktaboks
Design: Kim Hargreaves - fra Amber: Charm
Garn: Hifa ull, 100% ren uld
Garn fra lager: Ja
Anvendt: 400 g
Farve: Mellemgrå, nr 6061
Købt hos: Garnlageret Silkeborg - strikkenyheder.dk
Pinde: 4
Str. M
Ny teknik: Ingen
Bemærkninger: Jeg havde problemer med at få forstykkernes raglan til at passe med ryggens, så der har jeg foretaget en del tilpasning. Hvis jeg skal strikke den igen, vil jeg gå ned i størrelse og evt. forlænge den en smule.
Løbelængde: 100g = 315 m
Forbrug i løbende m (anvendt*m/g): 1260 m
Forbrug i løbende m ialt i år: 18225,8 m
Anvendt garn i år: 5kg og 177 g