25. oktober 2015

Colorwork

Colorworksættet har ligget klar siden sidste weekend uden mulighed for at blogge, men nu er det her :-) Ny nederdel i den rigtige størrelse og naturligvis også den tilhørende jakke. Parat til sidste del af efteråret som jeg elsker mere end nogen anden årstid.


Jeg elsker vinden - jeg elsker regnen - jeg elsker mørket - jeg elsker de intense dufte i naturen, de helt utrolige farver og den dybe blå himmel. Den tid hvor vi skal hvile og vende os indad. Jeg elsker det og kan slet ikke få nok. Frem med stearinlys og strikkepinde - nåh, nej - de var jo fremme i forvejen ;-) Men jeg elsker i det hele taget, at årstiderne skifter og jeg synes, jeg bor det mest perfekte sted i verden :-)
Det er Louise Harden, der er mester for dette sæt og det bliver et hit her i efteråret. Jeg er så glad for det. Det er strikket i Loden fra Gepard og det er et lækkert tweedet uldgarn med skønt hold i - særdeles velegnet til sådan et chanel-agtigt sæt som dette. Som det fremgår er nederdelen og det nederste af ærmerne vævestrikket og det har været sjovt, hyggeligt og ikke mindst meditativt at strikke. Jeg fik også mediteret på et par pinde med tilbagestrik - sådan er det åbenbart, når jeg synes et mønster bliver "for" enkelt ;-)


De fine knapper er fra Garnudsalg. Smukke - og også lidt tunge metalknapper, måske fortrinsvis til kofter, men jeg synes de er perfekte her, da jeg altid kommer til at bruge jakken lukket. Vil man bruge den åben, skal man vælge nogle knapper, der er lettere.


Der er gået en hel uge uden strik, så jeg trænger - må tage revanche i næste uge. Den begynder heldigvis godt i morgen aften - i strikkecafe hos Garnudsalg, så har jeg da sikret mig, at jeg får strikket i hvert fald én aften :-) Jeg har hevet Abelone op af garnkisten, den skal strikkes færdig, før jeg påbegynder et af de mange nye projekter på listen. Men den er også enkel og hyggelig at strikke og det helt perfekte cafestrikketøj - er der nogle alarmklokker, der ringer? Ja - så er det jo i hvert fald, jeg ved, jeg skal passe på ;-)

Faktaboks
Design: Louise Harden: Colorwork nederdel og jakke
Garn: Gepard: Loden 50% lammeuld, 25% viscose, 25% alpaca
Garn fra lager: Nej, købt til formålet på Fanø på Louise Hardens stand.
Anvendt: ialt 1150 g garn til 2 stk nederdele og 1 stk jakke - der er dog farvede rester til et par pulsvarmere også. Til nederdelen bruges 100 g af hver farve, der er også nok til den vævestrikkede kant på ærmerne. Til jakken går der ca. 350 g antracit-grå.
Farve: Diverse blå og antracit grå
Købt hos: Louise Harden
Pinde: 4 og 4,5
Str. Lille - modellen findes kun i 2 str. Størrelse lille og stor. Jeg forsøgte at lave en str. mellem i den 1. nederdel, men den blev som nævnt alt, alt for stor. Jeg har denne gang strikket en strikkeelastik med i linningen på nederdelen.
Ny teknik: Nej
Bemærkninger: Jeg har lavet ændringer på jakken, hvor jeg har lavet ærmerne lidt større foroven, fordi jeg har så muskuløse overarme. Ærmerne er meget smalle.