28. oktober 2011

Overhalet af et Dydsmønster

....Ja, det kan jo ske for enhver, for de er bare alle vegne, ikke sandt? Dydsmønsterne. Altid parate til at få alle andre til at ligne 0 og ingenting;-) Så hvad kan jeg gøre andet end at præsentere:


Det har været fuldstændig monogam strik fra start til slut - og resultatet er en helt vidunderlig trøje, som helt givet kommer til at slås med Tankestreg om pladsen som Årets Trøje :-)


Måske mister jeg læsere, men jeg er ikke den store fan af trøjer uden montering ;-) Der er efter min mening gode grunde til at sy sidesømme og andre forkætrede sømme, indsnit o.a.: Nemlig pasformen. Jeg synes ganske enkelt, at "trøjer-oppefra-og-ned-uden-montering og (min tilføjelse) -ofte-uden-særlig-god-pasform" har taget overhånd og hvis du synes, det er Dydsmønstertale - ja så kan jeg ikke gøre for det ;-)


En anden god grund til at strikke en trøje i flere dele er, at man undgår at sidde med et alt for tungt og uhåndterligt strikketøj, der ender med at give nakke- og skulderproblemer. Dydsmønster bliver tung og de sidste omgange strikkes godt 500 m til en str. medium - det kan koste selv den mest kropsbevidste et par triggerpunkter hist og pist ;-)


Når dette er sagt, så har den været utrolig dejlig og hyggelig at strikke og jeg er helt forelsket i den Geilske Tweed. Og så kan den faktisk godt bestå "pasformsprøven" - skulle jeg mene. Dydsmønster har et flatterende fald som formes af udtagninger til skød i vrangribberne. En facon, der kan gøre noget for enhver skikkelse. Jeg kan ikke lade være med at tænke på, at det også kunne være flot at tage ud i snoningerne som Kim Hargreaves har brugt flere gange, se et eksempel her på Kirstens trøje. Måske gør jeg et forsøg med det en dag.


Knapperne, fra Birthe Sahl naturligvis, matcher totalt den blå nist i det lækre tweed-garn. Første gang jeg har prøvet at strikke af det, men bestemt ikke sidste gang, for det er super super lækkert.

Og så lige et glimt af ørenringene. Hvor mon de er fra? ;-)


Tid vil jeg ikke skrive et ord om, for jeg har den ikke ;-) Alligevel må jeg ha´ presset en "tour-de-blogland" ind i weekendens program.

Ha´ en god weekend derude og hjerteligt velkommen til nye læsere :-)

Faktaboks
Design: Bente Geil: Dydsmønster
Garn: Geilsk Tweed, 100% uld
Garn fra lager: Joh, siden maj ;-) Nej, købt til formålet
Anvendt: 400 g
Farve: T14
Købt hos: Købt på Saltum Uldfestival maj, 2011
Pinde: 3,5
Str. M
Ny teknik: Nej
Bemærkninger: Jeg synes, de såkaldte "snydesnoninger" er møgirriterende at lave og ville hellere sidde med en hjælpepind. Men de kommer til at se anderledes ud end "ægte" snoninger, så derfor valgte jeg alligevel at fortsætte, fordi de er flotte og klæder trøjen :-)
Løbelængde: 100g = 380 m
Forbrug i løbende m (anvendt*m/g): 1520 m
Forbrug i løbende m ialt i år: 19456
Anvendt garn i år: 5 kg og 637 g