17. juli 2012

Lady Love

Her venter vi stadig :-) Og medens vi venter, er strikkepindene blevet rørt - måske lidt mere end godt er, for mine strikkemuskler er lidt ude af form. Jeg kan godt mærke, at jeg ikke har strikket meget i lang tid.


Lady Love er tænkt som en del af barselsgaven til min svigerdatter, for man trænger til nyt tøj, når man har været gravid i 9 mdr. Måske ikke ligefrem det mest geniale stykke ammetøj sådan set i eftertankens klare lys, men brugt som tunika sammen med leggings eller bukser går det nok. Ellers må den hænge til pynt og vente. Jeg tror, hun vil synes den er værd at vente på :-)


Den har kostet mig en del kvaler. Den er strikket i Karen Noes Rustik (ligesom min Julie-kjole) og det færdige produkt bliver helt fantastisk lækkert - men garnet splitter ganske forfærdeligt, så det er ikke ligefrem sjovt at strikke med. Jeg måtte ty til reparation af et par masker, hvor jeg kun havde fået fat i den tynde silketråd - hvis jeg ikke havde set det inden vask, tror jeg der kunne være blevet et par gevaldige huller.


Da den var helt færdigmonteret opdagede jeg, at jeg havde lavet en af banerne for bred, men heldigvis var det lige midt i siden, så jeg kunne sy den ind med en fin søm på symaskinen. Jeg synes, kjolen er "godt tænkt" og den har fine detaljer, f.eks er det rigtig fint, at der kun er "bobler" på selve nederdelen. Karen Noes design skiller sig ofte ud på den gode måde og så elsker jeg, at hun "dyrker" garner med flotte, klare farver :-)

Derudover er jeg blevet færdig med et par små uldne sokker til Lillefrø, for alt tyder jo på, at der stadig vil blive brug for uld - tror faktisk, det er derfor Lillefrø ikke er kommet endnu, hvorfor dog komme ud i sådan et møgvejr ;-) Jeg er over halvvejs færdig med det uldne barnevognstæppe Gullfoss (som jeg heller ikke troede, der ville være behov for i juli måned) - det bliver rigtig, rigtig fint, men er lidt langsommeligt at strikke.   Mere om det i næste indlæg.

Ha´ en rigtig god dag derude. Håber I får en del sol :-)


Faktaboks
Design: Karen Noe: Lady Love
Garn: Rustik naturgarn, 58% Bourettesilke og 42% merceriseret bomuld
Garn fra lager: Joh
Anvendt: 312 g
Farve: Rød nr. 10 og Blåbær nr. 26
Købt hos: Købt af Karen Noe på Fanøfestivallen
Pinde: 3,5
Str.Small
Ny teknik: Nej.
Bemærkninger: Den er ikke for begyndere - selvom det er en velskrevet opskrift, er der et par steder, hvor det kræver erfaring at vide, hvordan man kommer videre. Garnet er som sagt træls at strikke med, men det bliver fuldstændig opvejet af det færdige produkt, der bare bliver aldeles superlækkert. Min Juliekjole holder sig helt fantastisk i brug og er så lækker at have på.
Den er strikket fra på langs fra side til side, man begynder under det ene ærme. Vendestrikpinde i nederdelen giver den lidt ballonagtige facon
Løbelængde: 100g = 390 m
Forbrug i løbende m (anvendt*m/g): 1216,80 m
Forbrug i løbende m ialt i år:  8831, 3 m.
Anvendt garn i år: 3 kg og 632 g