11. januar 2010

Dem må vi ha´ nogle flere af

.... lange dage fyldt med ny inspiration, nye teknikker, lækre garner og det vigtigste, fantastisk godt selskab, der bestod af Irene, Tine, Gitte, Mariann og Berit fra strik-in gruppen og en masse andre strikkegale og - glade kvindfolk, der alle var interessant klædt i et eller andet stykke vidunderligt strik. Jeg gloede simpelthen, nærstuderede og greb endda mig selv i at pege og hvor kan man ellers tillade sig at gøre sådan i forhold til folks påklædning, ja, jeg spørger bare ;-) Jeg mødte bl.a. en smuk kvinde klædt i et smukt Christel Seyfarth sjal - så nu er jeg endnu mere fast besluttet på, at jeg MÅ lave sådan et!

En del af de ovennævnte kvinder har heldigvis beskrevet arrangementet udførligt og fået taget nogle ordentlige billeder, for jeg havde ikke åndsnærværelse til andet end at følge med og suge til mig, måske fordi det er første gang nogensinde i alle mine strikkeår, at jeg har deltaget i en strikke-workshop! Jeg havde travlt med dette:Jeg skal lige strikke en Ente færdig til en veninde, så skal der gang i noget kjolestrikning med nye mønstre. Vi faldt stort set allesammen for Perlegrus-mønsteret, der er overordentligt smukt og meditativt at strikke, når man først har knækket koden!

Vi var heldige at møde endnu en blogger, Ann, der sad med ved frokosten og senere i Annette Danielsens workshop. En gæv kvinde, hvis blog, jeg glæder mig meget til at følge i fremtiden. Forhåbentlig mødes vi også igen engang :-)

Efter en rigtig dejlig frokost, hvor vi fik vendt et vigtigt emne eller to - bl.a. hvordan begejstring tolkes som skaberi i Nordjylland og den dejlige ø Fur, måtte vi lige skynde os hen i butikken for at købe Annette Danielsen bøger. Jeg købte "Det er ganske vist" og forlod butikken igen uden at købe garn overhovedet!! At dette senere ændrede sig, skyldes manglende logistik i programplanlægningen.
Det komprimerede program fortsatte med Fup, fif og Fiduser ved Annette Danielsen. Jeg ville nok ha´ foretrukket at høre et foredrag med hende, for jeg fik ikke så meget med fra workshoppen, men det var sjovt alligevel og jeg lærte da et enkelt trick eller to :-)


Programmet sluttede med Marianne Isager foredrag og blev raskt afsluttet et par minutter over fire, selvom der stod kl. 17.00 i programmet. Jeg kunne først blive hentet kl. 17.00, så jeg var tvunget til at gå tilbage til Isager butikken, for Kvindemuseet lukkede! Heldigvis gjorde Tine mig selskab, så ventetiden blev konverteret om til en særdeles hyggelig afslutning på dagen, tusind tak for det, Tine :-)

Nu hvor jeg var i butikken, måtte jeg jo se mig lidt omkring og da jeg så denne her hænge på en bøjle, blev jeg fuld af begejstring.


Der røg så alle mine fortsætter om IKKE at købe garn - til gengæld skal jeg for første gang strikke en Isager model i originalgarnet og dét er da egentlig på tide :-)
Til sidst en opdatering på min Annette Danielsen nederdel. Efter at have mærket og set originalen har jeg nok fået lyst til at lave en til. Originalen består af en uldtråd og en tråd af den meget tynde Alpaca 1. Hvis jeg skal strikke den igen, vil jeg helt klart bruge tynd Alpaca 1 som baggrundsfarve som Annette foreslår i opskriften, for det giver en meget lettere nederdel og er garanteret knap så bastant at strikke med som mine to uldtråde.

Jeg var så mæt af indtryk og begejstring, da jeg kørte hjem, at jeg faldt i søvn. Og nej, jeg sad ikke ved rattet, det gjorde min mand heldigvis. Normalt går jeg ikke gerne glip af strikketid i bilen, men denne gang var der ikke noget at gøre - jeg måtte kapitulere på grund af en helt usædvanlig, dejlig dag :-)