29. november 2009

Blå for blues?

Hvis bekymringen for, hvad der kan ske min dyrebare 17-årige, når han endnu engang tilbringer fredag og lørdag aften/nat i Aalborgs alternative musikmiljø, lægger sig som en blytung klump i maven og jeg ligger og vender og drejer mig i sengen, så er der ikke andet at gøre end at stå op og tage et par ekstra pinde. Hvem ved, måske er det den egentlige årsag til, at jeg har fået strikket så ekstremt mange produkter i år - for det har jeg egentlig, nu hvor jeg kikker nærmere på listen.

I nat blev regndråber færdig

Det er blevet en skøn trøje, som jeg gerne ville ha´ forlænget til en kjole, men jeg havde desværre ikke garn nok. Jeg brugte garn fra lageret og brugte rub og stub. Regndråber er en top-down-model, strikket i et stykke og det gør det jo nemt at styre garnforbruget


Hvis jeg ser lidt trekantet ud i ansigtet, skyldes det manglende nattesøvn! Regndråber er ren tv-strik. Når dråberne er tilfældigt strøet ud over overdelen (de skal strøes tilfældigt og det er jo lige noget for mig) er der ikke andet at gøre end at fortsætte i rib til den bitre ende. Jeg slap let, fordi jeg valgte tre-kvart ærmer.

På ryggen er det gået galt med et par vendestrikpinde, fordi jeg simpelthen "tabte" omslaget og mit forsøg på at fikse det efterfølgende er mildest talt ikke imponerende.Jeg lever med det, indtil ånden kommer over mig og jeg får taget mig sammen til at finde ud af, hvad pokker, jeg har lavet. Energiniveau´ et har ikke været særlig højt i dag.

Men også denne gang, kom han sikkert hjem og sagde pænt godnat til sin mor, der heldigvis nåede at løbe ind og smide sig under dynen, for jeg sidder jo ikke oppe og venter :-)

Det blev endda til fælles morgenmad i morges kl. 10, hvor adventskransen blev tændt og vi alle tre fik adventsgaver. Min mand syntes nemlig jeg skulle ha´ adventsgaver i år og pressede mig (meget hårdt;-)) til at bestille Marknos adventskalender og så måtte jeg jo naturligvis også ud at finde noget til ham! Det siger sig selv at den 17-årige endnu ikke er for gammel til det pjat, så ham var der naturligvis sørget for.

Her er min fine, fine gave. Strømpegarn fra The Natural Dye Studio. Hold da op, det er kram, sikken hyggelig tradition :-) Strømper kommer I til at høre meget mere om i nærmeste fremtid, for jeg har lært et og andet helt nyt.


Og nu lidt fakta. Håber I er friske og udhvilede derude og nyder jeres adventssøndag.

Faktaboks
Design: Annette Danielsen: Regndråber
Garn: Lana Grossa - Merino Big, 100% merino uld
Garn fra lager: Ja, det har ligget i over et år
Anvendt: 500 g
Farve: Blå, 621
Købt hos: Garngalleriet, Løkken
Pinde: Rundpind nr. 3,5 og 4
Str. S
Ny teknik: Ingen
Bemærkninger: "Regndråberne" er lettere at strikke med så elastisk et garn som Merino Big, men man undgår stadig ikke små huller ved siden af dem. Dråberne selv, dækker dog hullerne, så der er ingen ko på isen :-) Øverste del er strikket på pind 3,5 og nederste del på pind 4, for at få lidt mere plads til hofterne, idet den er forlænget med ca.14 cm.