11. november 2012

Nåh ja, så var der også lige Cobalt ;-)

Den havde jeg næsten helt glemt - for man ser jo ikke en trøje, man har på hele tiden vel? ;-) Den nåede at blive færdig, inden det store eksamensræs gik i gang. Jeg er fuldstændig vild med det smukke strukturmønster og tror bestemt, den bliver strikket i flere udgaver. Jeg har det jo med at bide mig fast i enkelte Kim Hargreaves modeller ;-)


Det er også et meget hurtigt projekt, strikket på store pinde (p. 4) og så er det ovenikøbet sjovt at strikke. Ryggen var så sjov, at jeg strikkede den 2 gange, jeg blev ved med at kludre i rhomberne! Garnet blev købt, da Gitte og jeg i sin tid rendte rundt på Saltum Uldfestival og hos Weller


Originalen er egentlig gennemknappet, men jeg synes det giver sådan et "stramt" udtryk, så jeg er blevet glad for løsningen med kun at lave knapper foroven. Og så gør det ikke spor, at jeg skal sy færre knapper i - sådan set den eneste form for montering, der kan få mig til at blive irritabel ;-)


Knapperne er fra min hofleverandør, Birthe Sahl og hende bliver jeg nødt til at aflægge et besøg inden jul, for jeg MANGLER. Siden jeg var til eksamen i onsdags har jeg stort set strikket endnu en Kim Hargreaves model (også p 4) og så er jeg i gang med endnu en klassiker på pind 8, så jeg er bange for, jeg kommer til at sprøjte indlæg ud det næste stykke tid. Det er da heldigvis frivilligt, om du vil læse med ;-)


Faktaboks
Design: Kim Hargreaves: Cobalt fra bogen Indigo
Garn: Babyalpaca og bomuld, 45% alpaca, 50% bomuld og 5% andre fibre
Garn fra lager: Købt i dagene omkring Saltum Uldfestival
Anvendt: Ca. 400 g
Farve: Grå
Købt hos: Garnudsalg.dk da der var åbent i dagene for uldfestivalen
Pinde: 4
Str.M
Ny teknik: Nej.
Bemærkninger: Det er blevet en superlækker trøje, som jeg bruger rigtigt meget. Jeg synes garnet egner sig rigtig godt til modellen, fordi det ikke er særlig elastisk. Det giver en glat og smuk overflade, der passer godt til rhombe-mønsteret. Jeg har frygtet for, at den ville blive slasket med tiden, men det er der stadig ingen tegn på her efter den har været brugt i et par måneder. Den er ganske enkelt blød og lækker. For dem, der hurtigt får det for varmt, er garnet også et godt alternativ, for det er slet ikke så varmt som trøjer i ren uld. Desværre findes det ikke i så mange farver og de fleste nuancer er slet ikke nogle, jeg kan bruge - men jeg må lave en aftale med Weller og kikke lidt nærmere på farverne!