22. februar 2017

Endelig har jeg også lavet et

..... Overtræk :-) Og det er jeg virkelig meget, meget glad for - den er simpelthen skøn :-) Med den rammer jeg direkte ned i et af Bente Geils kendetegn, nemlig de skønne, finurlige og ofte dobbelttydige navne, hun giver sine striksager. Fra hun kom på banen var det slut med de gængse pigenavne, som næsten alle opskrifter blev opkaldt efter: Esther, Sylvia og Abelone (ikke fordi, der er noget i vejen med de navne), men i stedet kom Overtræk, Dydsmønster, Vandfald, Moderskab, Rundstykke og hvad har vi :-) På denne blæsende forårsdag - tada :-)


Et andet træk, der hurtigt blev bemærket hos mig, var det anderledes design. Det virker som om, der altid er forsøg på at tænke ud af boksen og Bente Geil har rokket temmelig meget ved, hvordan ting kan designes. Modellerne er ofte uden den store montering og mange af dem er rummelige og sidder flot på kvinder med mere generøse former. At jeg personligt er vaskeægte monteringshaj og aldrig bliver træt af at fremhæve hvad gode syede sømme kan gøre for en pasform er i denne sammenhæng fuldstændig ligegyldigt. Mange hader at montere og så er der rig lejlighed for at gå ombord i geilsk design og helt eller næsten undgå denne del af strikkearbejdet. Lukketøj er iøvrigt købt hos Lykke for længe siden.


Overtræk er ingen undtagelse, den er strikket fra side til side og der er minimal montering. Først strikkes selve trøjen med hulmønster, en lillebitte skulderflap syes sammen, derefter strikkes krave og ribkant forneden eller ærmer, hvis man foretrækker det først. Eneste ulempe: Jeg var meget usikker på, om der var garn nok. Jeg brugte det til sidste stump og det var måske lige spændende nok!


Som jeg plejer, når jeg strikker mønster uanset om det er hulmønster, flerfarvestrik el.a. så begynder jeg altid med en strikkeprøve - ikke for at afprøve strikkefasthed, for det kan jeg altid få tilpasset - mere for at afkode mønsteret, dvs nedbryde det i de bestanddele det består af, så jeg forstår, hvad der sker mønsteret igennem - på denne måde behøver jeg ikke sidde og glo i opskriften hele tiden og strikkeprocessen flyder så meget bedre. Jeg var rigtig godt underholdt med det lille hulmønster, der "bølger frem og tilbage", men det er ikke noget nemt mønster, før det er afkodet. Det er godt at vide, hvad man gør :-)


Med dette indlæg vil jeg ønske Bente Geil tillykke med de 10 år. Hun startede kort før jeg begyndte at strikkeblogge i 2008 - Strikkeheksen har 9 år på bagen til juni i år :-). Og nu kan jeg, takket være denne blog, give en tour rundt i de modeller, jeg har strikket gennem årene :-) Den kommer her - jeg har i alt strikket 9 modeller, heraf 1 to gange :-)

  • 21. november 2009 Bagtanker - som det fremgår kæmpede jeg lidt med den :-)
  • 28. oktober 2011 Dydsmønster - den SKAL jeg strikke igen, for den kom med faster hjem til Oregon, Portland 
  • 24. juli 2013 No8 - ikke en typisk Bente Geil model, men et design hun overtog
  • 20. september 2013 Stribevis - her fik jeg lov at teststrikke en kjole, der gik fra str. 0 år til 100 ;-) Den blev senere delt op i to modeller - men jeg måtte jo lige lave en til min svigerdatter, se næste
  • 21. marts 2014 - Stribevis - så genialt design, har lige siden tænkt på, at jeg skulle have en selv ;-)
  • 29. august 2014 - Skønhedspletter - en lillepige kjole, der har overhalet uglekjolen som den foretrukne børnekjole i min verden. Jeg overvejer i øjeblikket at strikke en ny til Lillefrø, så Stumpen kan overtage den gamle ;-) 
  • 29. december 2014 Velfærdsmodel - det var der, hvor jeg fik for lidt garn til ærmerne, derfor har jeg faktisk aldrig brugt den særlig meget og blev aldrig helt glad for den! Da jeg ikke havde talt bundterne inden, syntes jeg ikke rigtigt jeg kunne klage til Tante Grøn over at der var for lidt garn!
  • 30. april 2016 Skulderblad - et sjal der er blevet brugt næsten hver dag :-)
  • 21. februar 2017 Overtræk - et godt bud på den nye yndlingstrøje :-)
Har du styr på, hvor mange du har strikket? ;-) Ha en dejlig onsdag aften derude. Her er ikke vinterferie, men en dejlig strikkeaften venter :-)


Faktaboks
Design: Bente Geil: Overtræk
Garn: Geilsk Tweed, 100% uld
Garn fra lager: Naturligvis - her fordyber vi os jo i lageret, lagret siden april sidste år ;-) 
Anvendt: Alt det, der var i posen
Farve: T33 Natur/lys grå
Købt hos: Geilsk
Pinde: 3,5
Str. S/M - den mindste størrelse, der er pænt rummelig
Ny teknik: Det er der næsten altid - ikke så meget teknik, men metoden/fremgangsmåden er anderledes. På krave og kant forneden strikkes et antal masker op 2 gange, hvorefter de strikkes sammen til en belægning. Det er simpelthen alt for bøvlet, jeg vil langt hellere sy den lille belægning til i hånden, det tager 5 min. Men nu er den anden metode afprøvet ;-)
Bemærkninger: Lige ved og næsten slår ingen mand af hesten ;-) Men jeg var lige ved at løbe tør for garn!