2. oktober 2009

Filtet taske med grå Helleborus

Så er efterårets taske klar! Og hvorfor er juleroserne grå? Det er de fordi, jeg har brug for en taske, der kan bruges sådan lidt til det hele. Med den nye blomsterbog indenfor rækkevidde har det været meget svært at holde sig i skindet, jeg havde lyst til at lave store, røde valmuer, men det må blive næste gang :-)Jeg har selv designet tasken, der før filtning målte 44 cm x 47 cm og i færdig stand måler 22 cm x 25 cm uden hankene, der er lange nok til, at jeg kan ha´ den over skulderenFletværket blev jeg inspireret til i Lisbeth Klodes Furø gårdbutik (jeg burde snart blive udnævnt til Fur ambassadør ;-)), hvor det dannede kant på en meget smuk lilla trøje. Det skal nok også afprøves på et tidspunkt, for det er meget sjovt at lave, når man lige har fundet en metode.Jeg er glad for, at jeg har holdt tasken i neutrale farver, den vil være anvendelig til næsten alt andet. Så må jeg bryde ud i et sandt farveorgie med den næste!
FaktaBoks
Design: Eget design - blomst: Helleborus fra Lesley Stanfield 100 flowers to knit & crochet
Garn: Merino Silk fra hjertegarn - 60% merino, 20% silke, 20% bamboo
Garn anvendt: Knap 200g samt forskellige uldrester til blomsterne
Farve: 8079 Medium grå
Købt hos: Strikkenyheder.dk
Pinde: 4
Str: 44x47 før filt, 22x25 færdigt mål.
Ny teknik: Fletværket - jeg har strikket to lange paneler med tynde "strimler" og dernæst flettet og strikket dem sammen. Jeg har skrevet metoden ned til senere brug.
Garn fra lager: JA
Bemærkninger: Garnet filter særdeles godt. Tasken lykkedes første gang ved normal kulørt vask ved 40 grader og 1 spsk vaskepulver.