28. september 2010

Skal jeg blogge eller strikke?

Det spørgsmål kender du selvfølgelig godt svaret på ;-) Min tid er booket med uddannelse og etablering som selvstændig fra tidlig morgen til hen på aftenen hver dag, så den resterende tid skal prioriteres med hård hånd. Som du måske har bemærket betyder det, at min tilstedeværelse i blogland både med hensyn til indlæg og kommentarer er reduceret kraftigt. Jeg kan simpelthen ikke følge med længere.

Jeg fortsætter med at uddanne mig, de næste i hvert fald 4 år (faktisk holder det aldrig helt op), samtidig med at jeg begynder at praktisere, så jeg har overvejet at lukke og slukke for Strikkeheksen. Men, men. Det er da også sådan en drastisk beslutning. Jeg må bare finde en måde, så jeg kan deltage på lavere blus i en periode. Det hele falder nok på plads efterhånden, når jeg vænner mig lidt mere til alt det nye - der skal jo stadig være plads til en af livets helt store og enkle glæder, nemlig at følge med i strikkeverdenen :-)


Siden jeg begyndte på min uddannelse, har jeg holdt én fridag og hvilken fridag. Jeg var til strik-in i søndags hos Birgitte uden blog og uden kamera (altså mit kamera ;-)) Men det har Gitte, Helle og Tine heldigvis foreviget. At være sammen med de strik-in kvinder, er som at få en kæmpe dosis vitaminer, lige når man har opbrugt de sidste ressourcer :-) Derfor har jeg da også besluttet at være sammen med dem igen på fredag - hvor ender det ikke med alle de fridage ;-)??

Er der så blevet strikket? Jo, det er der da. Som jeg skrev i sidste indlæg, hvilket ingen kan huske, fordi det er over en måned siden ;-) så har jeg arbejdet på to fronter: Jeg har strikket på min kjole og på Rambling Rose Cardigan. Min kjole med perlegruskanter er nu blevet færdig og jeg har netop samlet ryg, forstykke og ærmer til bullen på Rambling Rose (se nederst i indlægget). Kjolen er et projekt fra kisten og har været undervejs temmelig længe.


Det har været perfekt at veksle mellem de to projekter - kjolen, der er lige ud af landevejen og Rambling Rose, der kræver både koncentration og et ukvemsord i ny og næ :-) Den er ikke for sarte sjæle, sku´ jeg hilse og sige, men den bliver fin. Mere om den, når den engang er færdig.


Perlegrus lærte jeg jo at strikke, da jeg var til Store Strikkesøndag på kvindemuseet i Århus helt tilbage i januar. Det er så fint til kanter af alle slags og selvom det ser kompliceret ud er det meget enkelt at strikke. Det helt smarte er, at du kun strikker med en farve af gangen på hver pind! Så det er nemt at sidde med, uden at de forskellige farver kludrer sammen.

Jeg tror, jeg har fået produceret et rigtigt efterårshit - tynd, varm uld med facon - bedre kan det ikke blive :-)


Bemærk den delikate designfeature, striben ved taljen! Tjah, den var bestemt ikke planlagt, men skyldes et farveskift inde i det nøgle garn, jeg havde gang i. Jeg vil sige, placeringen af det farveskift er mere end almindeligt heldig ;-)

Som nævnt, har jeg fået samlet ryg, forstykker og ærmer på Rambling Rose Cardigan - så det går trods alt også fremad på den front. Den er tung at sidde med nu og jeg er temmelig træt af den. Derfor er der kun en ting at gøre: Strik - til den er færdig! Eneste trøst er Slavi´s dejlige Cascade, her i farverne Provence og Granny Smith og så strikker jeg på p. 5 - der går usædvanligt hurtigt, når man ellers kører på en 2,5.


Dette indlæg kan ikke slutte meget bedre end med Janes billede. Jeg var jo så heldig at vinde dette lille maleri, der nu har fået en hædersplads i mit køkken. Jeg smiler fra øre til øre hver gang jeg ser på det, for jeg bliver så glad af at se på det. Det er så fint og finurligt :-) Tusind tak, Jane.


Og nu vil jeg sætte turbomotoren i gang og race rundt i blogland, så jeg kan se, hvad I har bedrevet på det sidste. Jeg trænger i den grad til at holde en lille pause og blive opdateret på (måske) den vigtigste af alle fronter ;-)

Faktaboks
Design: Strikkeheksen - har brugt maskeantal fra "Kjolen, fra Hendes verden"
Garn: Noda, Junik. 100% ren ny uld
Garn fra lager: Ja, indkøbt i sin tid til Bente Rønbergs Boblekjole!
Anvendt: Præcis 272 g
Farve: Silver Grey 20, samt Arwetta rester i turkis og blå
Købt hos: Bente Rønberg, messe i Middelfart
Pinde: 2,5
Str. S/M
Ny teknik: Perlegrus må siges at være nyt - det er første gang, jeg strikker det ind i et færdigt produkt. Det er en teknik, der vil blive brugt rigtig meget hos mig, f.eks. har jeg store planer om boligtekstiler i Slavi´s cascade, men mere om det, når jeg kommer i gang. Ellers er det den ultimative teknik til kanter, fordi de bliver faste og flotte, også på vrangsiden.
Bemærkninger: Det er kategorien "yndlingsstrik". Tynde pinde, tyndt garn, enkelhed = meditativ strik :-)Løbelængde: 100g = 540 m
Forbrug i løbende m (anvendt*m/g): 1468 m
Forbrug i løbende m ialt i år: 25058,2 m
Anvendt garn i år: 6kg og 737 g