27. november 2014

Må jeg bede om

....... 1 stk mohairged og 5oo g babykamel?

En udenforstående og her menes én, der ikke strikker, kunne måske gå hen og tro, at sætningen stammer fra en eksotisk slagter ;-) Medens vi strikkere - ja, vi ved selvfølgelig med det samme, at det handler om garnkøb. Hvad ellers? Og af den dejligste slags :-)


Jeg var endnu engang så heldig at få billet til Garnudsalgs strikkecafé i tirsdags, denne gang sammen med Mona og jeg måtte bare have denne dejlige mohair, der dufter så forjættende af den rene vare: Mohairged :-) Jeg elsker "den" og har måttet kramme den, en del gange :-) Liselotte havde tvundet 5 store fed sammen til en klump, hvis form med det samme gav mig associationer til min barndoms bamse - jeg var nemlig den lykkelige ejer af en hvid mohairbamse, så der kom gang i krammerefleksen i samme øjeblik, jeg fik det i armene - jeg ku´ slet ikke lade være ;-) Det skal bruges til et af de projekter, der skal startes op i juleferien, når alle julegaverne er færdige. Det var hyggeligt at deltage i strikkecafé - det mærkes, at "team Garnudsalg" tænker over, hvordan de kan gøre det hele bedst muligt og der afprøves små forbedringer fra gang til gang. Der diskes op med det ene og det andet og altsammen i smukke og hyggelige omgivelser, hvor man sidder behageligt - dejligt :-)

Og hvad blev der så af babykamelen? Billedet yder det desværre ikke helt retfærdighed og den blå farve er mørkere i virkeligheden.


Det garn er så lækkert, at det kan bæres direkte på huden og stærkt inspirereret af en skøn norsk kvinde til Gittes fødselsdagsfest, der gik catwalk i 5 forskellige par strikkede uldbukser, hendes mor havde strikket til hende, da hun var teenager (og ja - hun er én af de heldige, der stadig er lige så slank og kan passe dem stadigvæk -;)) har jeg besluttet, at jeg vil strikke et par lange underbukser. Så læs endelig med her, hvis du ikke vil gå glip af dette fantastiske syn ;-) Nu må vi se, det kan også godt være, det ender med at blive til en kjole og Lillefrø skal helt sikkert udstyres med noget babykamel, for den kvalitet vil få ethvert barn til at elske strik :-) Men jeg har længe overvejet at købe et par lange uldne underbukser, så hvorfor ikke strikke dem selv? Som de åbenbart gør i Norge - skøn kultur, de går hele vejen ;-) Men de har det selvfølgelig også ofte en del koldere end os :-)


Og så har jeg længe tænkt på at lære at hakke - det kommer nok også til at foregå i julen :-) Nu vil jeg også prøve! Og hvorfor ikke supplere sofatæppet med en hakket pude? Og ja, hvad blev der af tæppeprojektet? Jamen, det er på status quo, indtil julegaverne er færdige sammen med:

Kim Hargreaves: Smoke
Annette Danielsen: Polarhavet og Indlandsis
Bente Geil: Velfærdsmodel
Pretty-as-a-Peacock-sjalet
Hurup-strik: Trøje med Fletværk
o. m. a. :-)

He, he - nogle spørger om jeg bliver stresset? Nej da - det er da altsammen selvvalgte projekter og bliver det ikke færdigt før, så gør det siden :-) Hver aften, når strikketøjet findes frem, skal der strikkes på lige præcis dét, jeg har lyst til - mine strikkestunder skal ikke være påvirket af militæret (den indre sergent ;-), men af lyst og kærlighed :-)

Nogle spørger også om jeg kan nå at bruge alt mit strik og om jeg har plads til det i mit skab? Nej da, der sker ofte det, at der kommer nogle ikke-strikkere på besøg og mere eller mindre plager sig til et stykke strik, eller ser så godt ud i noget jeg har strikket, at jeg simpelthen må give det til dem og således er meget strik rejst ud i verden - min Dydsmønster endte f.eks. helt i Oregon i USA, medens min røde Louises Blomstertunika endte i Silkeborg - det er endnu en grund til at lave en 2´er ;-) Hvor er det dejligt at kunne sprede lidt glæde i verden, den trænger til det :-)

Og nu kommer jeg "over til dig" :-)