8. januar 2017

Silhuet

I julen 2015 fik jeg en meget generøs gave af min ældste søn: Hanne Falkenbergs Silhuet. Den kom til at ligge temmelig længe, inden den kom på pindene. Strikkeprocessen har også taget tid - vævestrik tager bare længere tid, min ellers hurtige rytme brydes af de masker, der skal tages løst af, men det er hyggeligt strik og jeg har siddet og beundret mønsteret og ikke mindst ideen i designet, medens maskerne har flyttet sig fra det gamle år ind i det nye.


Det var til et foredrag med Hanne Falkenberg i Bettekun, at jeg blev opmærksom på modellen, så den kom på ønskesedlen og jeg er super glad for resultatet. Det bliver en jakke, der kan holde i mange år, den lækre shetlandsuld fra HF er nærmest uopslidelig og forandrer sig ikke meget i brug. Det tidløse design kan garanteret også holde min levetid ud, hvem ved måske bliver det ligefrem et arvestykke ;-)


Og ja - jeg står lige og snakker med min kat, der befinder sig oppe i "tårnet" ;-) Modellen strikkes oppefra og ned - ryg og forstykker samles under ærmegabene og så taljeres der behændigt i det fine søjlemønster nedefter - det er så godt tænkt. Der tages masker op til forkanter og kraven, der færdiggøres i hver side ved hjælp af vendestrik. Så tages masker op i ærmegabene til ærmerne, der strikkes direkte på. Der er montering, skulder- og ærmesømme skal syes, hvis man følger opskriften. Hanne guider som vanligt igennem hele processen, så der absolut intet er at være i tvivl om.


HF foreslår et enkelt knaphul eller et lukketøj og der øjnede jeg straks en mulighed for at besøge Birthe Sahl - knapper er undtaget fra reglen om, at strik i januar og februar skal være fra lager ;-) Vi går spor-træning med Diva hver weekend - en basset hound er en rigtig sporhund og Diva ELSKER det. Så selvom Birthe Sahl ikke var i værkstedet/butikken, da vi kørte forbi på vejen ud, så fik jeg en aftale med hende om, at hun ville være tilbage, når vi havde trænet Diva. Birthes butik har kun åbent efter aftale, så ring til hende først: 30517204 :-) Her er Diva på sporet :-) Første gang på stranden, hvor hun iøvrigt blev distraheret af skumtoppe, der skulle jages henover sandet.


Jeg fik indkøbt lukketøj og lidt ekstra knapper nu hvor jeg var der ;-) Det blev en sort puslespilsbrik og så får jeg tilsendt én i petrol. Birthe er sådan et kreativt menneske og det er så hyggeligt at være på besøg, for hun fortæller gerne om, hvordan hun arbejder og hvad der inspirerer hende. Og så fornyer hun sig hele tiden og vil gerne afprøve metoder til "kanten".


Et nyt år er startet og med det har der igen været gennemtræk i stuerne og jeg har tilbragt tid med at få styr på lageret. Det er ikke en straf at skulle strikke fra lager, sku jeg hilse og sige, der er så mange lækre kits og garner, at det bliver en ren sviretur at leve op til januar-februar-udfordringenDer er endnu en Hanne Falkenberg model, der har ligget i kisten i mange år!!, men nu er den på pindene igen sammen med en anselig mængde andre projekter - det er fuldstændig som det plejer :-) Strikkeglæden er større end nogensinde før, strik er min medicin og mit værn mod alle de triste ting, jeg ikke har mulighed for at forandre i mit liv. Jeg tænker dagligt på, hvor heldig jeg er, at jeg overhovedet har lært at strikke :-) Og så er der jo Diva. Hold nu op, hvor sådan en glad hund kan smitte én med glæde og iver, slet ikke værst. 

Der er selvfølgelig også strik på pindene til mine små piger - de er også en helt utrolig glæde :-) når jeg gør året op, har der trods alt været rigtig meget at glæde sig over. Håber strikkepindene er i gang derude og I nyder processen - rigtig godt nytår :-)

Faktaboks
Design:Hanne Falkenberg: Silhuet
Garn: Shetlandsuld fra Hanne Falkenberg
Garn fra lager: Kittet har lagret siden jeg var til foredrag med Hanne Falkenberg
Anvendt: 400 g
Farve: Sort, petroleum, kombination 1
Købt hos: Bettekun
Pinde: 2,5 og 3
Str. S
Ny teknik: Der er altid noget at lære af Hanne - igen er det konstruktionen, der er spændende og anderledes.
Bemærkninger: Jeg har sænket taljeringen med 10 cm og det synes jeg faktisk er for meget, hvis jeg skal være lidt hård ved mig selv. Jeg syntes bare at taljen sad helt oppe under ærmerne, da jeg prøvede den på, men den ville have fået et pænere fald, hvis jeg var startet med taljering ca 4 cm længere nede end foreslået i opskriften.