24. januar 2009

Knap så Updated Old Classic

- nogle gange kan det komme helt bag på mig, at en trøje er færdig. Sådan gik det i går aftes med Updated old classic, der i min version vel nærmest er konverteret tilbage til en Old Classic - dog kan farvesammensætningen vist ikke ligefrem kaldes klassisk!

Jeg har hygget mig med at strikke den og fik lært at anvende Magic Loop til ærmerne, endda i to forskellige varianter, kraftigt assisteret af Tine og Gitte til strik-in i søndags. Metoden vinder med øvelsen, men jeg tror aldrig, jeg kommer til at svigte mine strømpepinde helt; men det er smart at kunne bruge Magic Loop, når man ikke er leveringsdygtig i strømpepinde i alle størrelser.

Old Classic bliver et rigtigt hit, jeg har boet i den hele dagen. Jeg er glad for at jeg har lavet "korte" ærmer, for Merino Silk fra Hjertegarn, der udgør bundfarven, er VArmt. Men det er også lækkert blødt.

Da jeg var til strik-in hos Gitte havde vi en morsom samtale omkring billeder til bloggen. Hvordan man nærmest kan komme op at skændes med fotografen (ofte éns mand), fordi han bare ikke forstår, at han f.eks. ikke skal tage et billede nede fra og op (det kan jo give selv den bedste dobbelthager) eller fra andre lidet flatterende vinkler :-) Ak ja, den forfængelighed! Det handler nok bare om at acceptere, at der ikke nødvendigvis er fotomodelpotentiale, fordi man har en strikkeblog. Så kik på trøjen, kære læsere, kik på trøjen. Her er den så før vask.


Jeg skal passe på, når jeg vasker den, for den turkisgrønne vil rigtig gerne smitte af. Vandtemperaturen skal ikke være særlig høj, før det hele bliver grønt. Jeg har heldigvis vasket mit hæklede tørklæde med held, uden farverne løb sammen, så det skal nok gå.

Hvordan bidrager Old classic så til opsparingen? Opskrift og garn er begge fra lageret, så det betyder opsparing. Wendy Bernards bog "Custom Knits" er iøvrigt en af de strikkebøger, der skuffede. Ikke fordi, der ikke er fine ting i den, men der er lidt for mange basic modeller og det er ikke dét, jeg lige har brug for. Men den vil være super til nye strikkere, så jeg overvejer at give den videre til min svigerdatter, når jeg måske har begået en Slinky Ribs. Old classic vejer knap 250 g, rundet op (næste gang må jeg lige huske at runde nedefter :-)), så det betyder 12,5 friske nye point. Jeg må vist snart strikke noget, der vejer noget mere.

Fakta:
Design: Updated Old Classic fra Wendy Bernards Custom Knits
Garn: Bundfarve turkisgrøn Merino Silk fra Hjertegarn 60% Merino uld, 20% silke, 20% bamboo, anvendt lidt mere end fire nøgler og diverse rester i rød, turkis og grå
Pinde: Nr. 4
Opsparingsstatus: 10 + 12,5 = 22,5 point.