28. marts 2010

Annette Danielsen: Eng

Eller "forårshimmel over eng" - dét lægger farven i hvert fald op til :-) Dette er en vaskeægte klassiker og derfor vil jeg kunne bruge den i mange år fremover. Min Eng er strikket i blandede garner og det er fordi jeg lagde ud med sølle 125 g Kid Mohair i en fantastisk forårshimmelblå farve, som jeg VILLE ha´ brugt. Som du måske kan se på billedet er ærmet strikket i to forskellige trådkombinationer, det får du mere at vide om nedenfor.


Jeg havde 5 nøgler mohair på lager og var ikke meget for at bruge dem til et sjal eller tørklæde, for jeg bryder mig ikke om mohair, der er blandet med polyamid - det skal være den rene vare. Mohair med polyamid klasker sammen og kan være decideret ubehageligt at have på, hvis det er koldt ude. Næh, må jeg bede om mohair med uld eller mohair med silke! Nå, men det havde jeg jo altså ikke i denne farve - så det næstbedste er at bruge mohairtråden sammen med en god uldtråd. Jeg var ikke sen til at spotte, at Nanna123knit.com havde en lysende himmelblå lammeuld, der matchede mohairfarven totalt, så det blev min tråd nr. 2. Jeg er blevet meget forelsket i Filcolanas lammeuld, som jeg synes er mere stærk og elastisk end andre billigere uldtråde som f.eks. Supersoft og så er det ovenikøbet billigere, nemlig 45 kr. pr. 100 g.


Desværre er farvepaletten ikke ligeså omfattende som Supersofts, men der er nu alligevel en ganske anselig palette, der kan tilfredsstille mit behov langt hen af vejen og Nanna sælger hele paletten.


Jeg var fra start klar over, at jeg ikke ville ha´ nok mohair til hele Eng, men satsede på, at der i hvert fald var nok til kroppen. Det var der og lidt til. Jeg VILLE bruge det hele, så jeg rullede det sidste mohair op i to små bundter, der blev vejet på vægten, med nøjagtig lige meget i hvert bundt, så jeg kunne starte hvert ærme med denne trådkombination. Resten af ærmerne er strikket i 1 tråd lammeuld og 1 tråd Dahlia Bouclé. Det giver en mindre farveforskel, men også en forskel i tykkelsen, derfor valgte jeg at strikke et par omgange perlestrik på det glatstrikkede stykke, der hvor jeg skiftede garntype. Bælte og stropper er også strikket i denne kombination og jeg er super tilfreds med resultatet.


Normalt er jeg ikke vild med plasticknapper, men kunne ikke stå for disse dråber, købt på Paderupgaard ved Randers - de har iøvrigt et dejligt stort udvalg i knapper i alskens farver, former og materialer.


Der er fin gå-slids bagpå - en sød lille detalje. Jeg viser et billede med den på, når jeg er færdig med tilbehøret - jeg er nemlig i gang med blå Lepidoptera og et lille tørklæde, set hos Britt :-)

Tak for den overvældende tilslutning til min lille lodtrækning - I kan alle være ganske rolige, selvfølgelig er I med, selvom I bruger feeds, bloglines eller andet. Jeg overvejer et par ekstrapræmier, for at oddsene ikke skal blive ligeså dårlige som i Lotto ;-) Jeg synes, det har været meget spændende endnu engang at få øje på nye bloggere, samtidig med at jeg kan blive helt bekymret for alle de strikkeblogs, jeg går glip af, fordi jeg slet ikke ved, at de er der :-)

Frk. Selvdisciplin er hermed låst inde i skabet, for nu skal der lidt nye forårsprojekter, herunder nogle af bomuld, på banen. Alle igangværende projekter kommer derfor lidt på stand-by.

Og så melder jeg mig simpelthen ud af blogland resten af påsken, for min yngste søn bliver 18 på selveste Langfredag. Det er en STOR dag og skal fejres i flere omgange for henholdsvis venner og familie. Mor har været tynget af vemod over den nye kategori hun nu kommer i - nemlig "Har-du-børn?-Ja-men-de-er-voksne"-kategorien ;-) Når alt kommer til alt, har jeg jo været i den kategori et stykke tid, men nu bliver det slået fast med syvtommersøm. Vemodet skal ha´ sin plads, men kun for en kort stund, så skal der ses fremad med glæde mod alt det spændende der venter forude med voksne børn og mere og mere tid til sig selv. Måske der kommer et par børnebørn dumpende på et tidspunkt og så vil jeg naturligvis øve mig på at blive verdens bedste farmor ;-)

Ha´ en rigtig dejlig påske allesammen - jeg håber I får masser af tid sammen med dem I holder af og ikke mindst strikketøjet :-)

Faktaboks
Design: Annette Danielsen: Eng fra Strik Naturligvis
Garn: Filcolana New Zealand Lammeuld, 100% lammeuld, Rabbit Linate Super Kid Mohair, 85% mohair, 15% polyamid, Dahlia Bouclé 40% Kidmohair, 30% Alpaca, 25% Uld, 5% Nylon
Garn fra lager: Mohair og Bouclé fra lager, lammeuld indkøbt til formålet
Anvendt: Henholdsvis 250 g lammeuld, 125 g Kid Mohair, 120 g Dahlia Bouclé
Farve: Lammeuld - Bluebird, nr. 132, Kid Mohair, nr. 822, Bouclé - ved ikke.
Købt hos: Lammeuld 123knit.com, Kid mohair, ubeset kasse garn fra Markno og Bouclé BC garn
Pinde: Addi click nr. 4,5
Str. Medium
Ny teknik: Ingen
Bemærkninger: Når man bruger forskellige garnkvaliteter er det klart at man skal være ekstra opmærksom, når ærmerne strikkes i kraftigere garn, for kan trøjen overhovedet bære det? Det kan lade sig gøre i dette tilfælde, fordi ærmegabet er dybt og den ekstra tyngde derfor kommer til at ligge på skuldrene og ikke ude i selve ærmet som det ville ha´ været tilfældet med tilsatte ærmer. Håber, du forstår denne lidt kryptiske forklaring ;-)
Løbelængde: Lammeuld 100 g 600m, Kid Mohair 100 g 1000 m, Bouclé 100 g 280m
Forbrug i løbende m (anvendt*m/g): Alle tre garner 3086 m
Forbrug i løbende m ialt i år: 11080 m
Anvendt garn i år: 2kg og 846 g