2. september 2017

En lille bunke brudesjal

Brudesjalet er færdigt og afleveret. Det forløb ikke uden bridezilla agtige scener, dog i dette tilfælde mest forårsaget af svigermor ;-) I får et lille kik på sjalet her - ellers skal det nok ses sammen med bruden, hvis hun vil give sin tilladelse til det :-)


Min svigerdatter og jeg havde en stofprøve med fra brudekjolen og den matchede perfekt Ito Sensai garnet. Da sjalet skulle prøves med brudekjolen fandt vi ud af, at det var en forkert stofprøve vi havde fået og derfor blev jeg en anelse bridezilla opkørt for hvad nu? Jeg kunne slet ikke lige i situationen sadle om og se hvad der egentlig stod lige foran mig, en smuk brud i en hvid kjole med et råhvidt sjal :-) Min svigerdatter måtte sms´e fire billeder til mig af brude i hvide kjoler med råhvide sjaler og beroligende ord om, at det så perfekt ud, før jeg kunne falde ned igen ;-) Jeg var ellers gået ind i den intensive jagtfase for at finde nyt garn, parat til at strikke et nyt sjal på 7 dage og 7 nætter, he he. Men hun bliver så fin og så smuk, så det hele endte lykkeligt :-) Hvad sker der lige med folk, når der skal være bryllup - bridezilla har været lidt rundt på tur sku jeg hilse og sige, selvom alle er enige om ' at vi tager det stille og roligt ' :-)


Med brudesjalet slutter endnu en fordybelsesperiode i min strikkeudfordring med Vibeke og jeg har kun haft sommergarner i hænderne i 4 måneder!!, måske undtaget brudesjalet, der egentlig heller ikke er letflydende strik, grundet tynd tråd på store pinde! Jeg har hele tiden tænkt, at jeg ikke har nået særlig meget, men det er vist ikke helt sandt, når jeg laver et samling af de sidste 4 mdr. strik :-)


Min kære Vibeke har været på besøg og med sig havde hun den fineste gave, nemlig Annette Danielsens Masker fra Marrakech og Susie Haumanns Keep it simple - 2 bøger, der kom på ønskesedlen så snart jeg fik mit nyhedsbrev fra Charlotte Tøndering :-) Hvor heldig har man lov at være. Vibeke blev også tvunget ud i 'loungen', men det var i det mindst stille vejr og det var mig, der begyndte at fryse først :-) Der blev hygget igennem med god mad, Matador og rødvin - vi kørte Vibeke "hjem" (min mand havde ikke drukket ;-)) kl 1 om natten og vi ku sagtens ha brugt mange flere timer som vanligt :-) Bemærk Vibekes kærlige blik på dygtige Diva, der næsten opførte sig eksemplarisk, men også kun næsten :-)


Efter 4 måneder med sommerfibre i hænderne blev jeg så begejstret for at mærke uld, at jeg næsten strikkede hele ryggen til Beginnings på en aften - det var så også lige den aften, hvor jeg kæmpede med om brudesjalet sku strikkes færdigt eller ej ;-) Den lilla farve kan jeg simpelthen ikke få rigtig, den er dyb mørk lilla og ses måske i virkeligheden bedst her. Jeg er også lige ved at begynde på Porte - jeg kan jo igen gå amok, fordi jeg ikke længere er bundet af bryllupsstrik :-) Og det har jeg tænkt mig at gøre :-)


Den nye fordybelse i september/oktober bliver "På hovedet i kisten" - der ligger både ufoér og masser af garn, så det bliver spændende :-) I haven har jeg indtil nu holdt mig til en slags roser, nemlig Astrid Lindgren, men da nu vores terrasseområde blev udvidet faldt jeg for Stockholm - prøv at se, hvordan det ser ud som om en akvarelmaler har malet på kronbladene og så dufter den himmelsk.

Noget af dagen er tilbragt i hundeskov og der mødte Diva en anden basset hound. Det er virkeligt underholdende, når de finder en af 'deres egen slags' de bliver så glade. En basset er en meget social hund og den elsker at være sammen med andre hunde. Her sidder to hvalrodser og venter på godbidder = det eneste tidspunkt, hvor mennesker kan få kontakt til dem, he he 


Nu er jeg så endelig kommet på Instagram, hvor jeg også huserer som 'strikkeheksen'. Det halve af tiden aner jeg ikke, hvad jeg laver, men det kommer jo nok. Jeg tænker, jeg vil bruge det til, at vise arbejde i proces og stadig fastholde de færdige arbejder her. Der kan nok forventes lidt rigeligt med poster indtil jeg får det lært. Nu må vi se, hvordan det hele spænder af.
Tusind tak for mails og kommentarer - jeg håber I nyder solen derude :-)

Faktaboks
Design: Susie Haumann: Knitwear - Shawl (strikket senest her)
Garn: Ito Sensai 40% helsilke, 60% mohair
Garn fra lager: Indkøbt til formålet
Anvendt: 65 g
Farve: White
Købt hos: Købt hos Charlotte Tøndering på Saltum Uldfestival 2017
Pinde: 5
Str. 45 x 152
Bemærkninger: Sjalet er forkortet væsentligt i forhold til originalen, fordi det "bare" skal fungere som en stola