13. juni 2010

Strik-in og Cecilia vest (billedtungt indlæg)

På vejen hjem fra Århus greb jeg mig selv i at sidde og smile. Bare sådan ud i luften. Flere gange. Fordi jeg har været så heldig at være på besøg i Danmarks hyggeligste hus sammen med en flok dejlige kvinder og én usædvanligt kær mand ;-) Værter i dag var Irene og Michael og de ord, der karakteriserer dem bedst er hjertevarme livsnydere, der forstår at vægte det, der er vigtigt her i livet - også når det viser sig fra sin hårdeste side. Der er tænkt over tingene og man føler sig så utroligt velkommen og godt beværtet.

Irene, som I jo alle ved, lige har gennemgået en stor kræftoperation, virkede frisk som en havørn og havde kokkereret de mest udsøgte og lækre frokostretter, stærkt gået til hånde af den allestedsnærværende Michael, der sørgede for at alle vi kvindfolk absolut intet manglede. Utroligt, siger jeg bare!


Tusind tak for en fantastisk dejlig dag til jer begge :-)

Og så lidt om strik:
Cecilia vest skulle ha´ været strikket i den grå Duo købt til formålet, men jeg havde lige strikket den grå Charm og er også i gang med en grå kjole, så jeg stod på hovedet i garnskabet for at se, hvad der var på lager i andre farver og fandt to nøgler "frisk tobak" fra Aagaard Tekstilhåndværk købt engang forrige sommer. Jeg elsker den farve, men det er meget sjældent at jeg kan finde den. Jeg har selvfølgelig også fortrudt, at jeg kun købte et par hundrede gram og overvejer kraftigt at tage op for at se, om jeg kan få en ny forsyning.


Jeg ved ikke, hvorfor jeg har så himmelvendte øjne på billedet, for Cecilia har været et utroligt dejligt strikketøj - strik, når det er allerbedst efter mine begreber: Tynde pinde (og jeg blev på pind 2,5 hele vejen), tyndt uldgarn og snoninger. Bedre kan det ikke blive. Den har taget lidt tid, men det har været hyggeligt hele vejen og jeg kunne sagtens finde på at lave en gentagelse :-)


Jeg kom til at læse opskriften forkert, så min vest har fået en ekstra ærmegabslængde på 7 pinde, derfor har jeg hæklet en kant rundt i ærmegabene for at holde lidt mere sammen på dem. Dermed er den også blevet lidt længere end den skulle og den sidder måske af den grund lidt løst over ryggen, men jeg er nu vild med den alligevel.


Ha´en rigtig god aften :-)

Faktaboks
Design: Else Schjellerup: Cecilia vest
Garn: 100 % uld (a la supersoft)
Garn fra lager: Ja
Anvendt: 140 g
Farve: Tobak
Købt hos: Aagaard tekstilhåndværk, Thy
Pinde: 2,5
Str. M
Ny teknik: Ingen
Bemærkninger: Opskriften er som vanligt velskrevet og lige til at gå til, men kom som sagt til at strikke forkert omkring ærmegabene, der blev 7 p længere end de skulle ha´ været. Jeg vil sige, at det er en god løsning man kan vælge med vilje, hvis man gerne vil ha´ lidt mere plads i ærmegabene ;-)
Løbelængde: 100g = ca. 500 m
Forbrug i løbende m (anvendt*m/g): 700 m
Forbrug i løbende m ialt i år: 19585,8 m
Anvendt garn i år: 5kg og 617 g