21. september 2017

Porte

Så er den første model i fordybelsesudfordringen med Vibeke færdig. Måske på tide, når vi nu tæller den 21.sep men jeg har strikket på andre ting også. Det er Annette Danielsens Porte og jeg tror, jeg har lavet endnu en yndlingstrøje (hvor mange kan man ha?) ;-)


Den har været underholdende at strikke, man skal hele tiden lige strikke "en port" mere :-) Ryggen er strikket 2 gange, den første var for tæt i strukturen og jeg endte helt oppe på en pind 5, for at få strikkefastheden til at passe.


Som det fremgår er ærmerne blevet lidt lange, men det var helt kalkuleret - jeg elsker at kunne trække trøjeærmerne ned over fingrene på en kold efterårsdag. Hvis du ikke ønsker dem så lange, skal du nok korte lidt af de 42 cm, der foreslåes i opskriften - ærmerne er tilsatte og det hele trækkes lidt i vask.


Jeg er simpelthen vild med den og det gælder både pasform, farve og blødhed. Dog kan jeg hurtigt blive træt af trøjer, der er strikket med 2 tråde - de bliver ofte for varme at have på indendørs med centralvarme!


Mit Discovery æbletræ har så flotte æbler i år, efter at jeg beskar det til plukkehøjde i juli måned. Yep, du læser rigtigt - juli måned - den nye haveteori er, at det kan ske året rundt. Aldrig har æblerne været så store og flotte, dem du ser her er faktisk de mindste ;-)

Og så lige et billede af brudepar og af mig i min nye kjole på vej til bryllup. Det var en fuldstændig fantastisk dag, hvor alt, selv vejret, viste sig fra sin bedste side :-)
Det var svært for fotografen, at få billeder af hele den lille familie, men det lykkedes tilsidst :-)


Og faster kom selvfølgelig helt fra Oregon :-) Her sidder vi og småsladrer inde under parasollen på Mortens Kro i Aalborg, hvor hele festivitassen foregik :-)


Tak for kommentarer og mails. Nu til faktaboksen :-)

Faktaboks
Design: Annette Danielsen: Porte fra Masker fra Marrakech
Garn: Isager Tweed, 70% uld, 30% mohair. Blackhill Silk Mohair, 70% mohair, 30% silke
Fra lager: Yep - hevet op fra kistens bund
Anvendt: Strikket med 2 tråde - 250 g tweed og 100 g mohair
Farve: Tweed - Turkis, farve 2724
Købt hos: Isager Tversted og Garnudsalg
Pinde: 5
Str: S
Ny teknik: Nej
Bemærkninger: Den er et kæmpe hit og jeg er super glad for den. Så skøn at strikke :-)