27. februar 2009

100 g ren luksus

...Efter at jeg er begyndt "at spare op" til nye projekter ved at bruge fra mit lager, er vægten på de færdige projekter blevet MEGET vigtig. Jeg har en meget præcis digitalvægt og må tage mig selv i at regne point ud pr. gram. Jeg kan også mærke, at jeg har meget lettere ved at runde op end ned! Men denne gang har jeg faktisk brugt præcis 99g ren cashmere. Og det tæller naturligvis for 100 g :-)

Som alle, der har prøvet at strikke af ren cashmere ved, er det den ultimative luksus. Det fåes ganske enkelt ikke bedre. At farven brager helt igennem gør bestemt ikke strikkeoplevelsen mindre. Her er min cashmere top (originalen hedder cashmere undertrøje)
Den er strikket i et fint lille hulmønster og i en facon, der minder om de undertrøjer, der var moderne midt/sidst i 60´erne. Jeg havde selv nogle stykker i bomuld. Jeg er vild med den og regner med både at bruge den som top under en cardigan, men måske også over en kortærmet t-shirt som en slags vest. En ting er sikkert, den kan bæres direkte på huden, for den er SÅ blød.

Jeg har lavet stropperne lidt smallere og har lavet det glatstrikkede stykke ved barmen lidt længere end i opskriften. Mønsteret hører til dem, jeg kalder terapeutiske - det er enkelt, men kræver alligevel, at du er tilstede. Her brager farven virkelig igennem.Jeg har egentlig ikke strikket særlig mange ting i ren cashmere, for det hører jo til i den virkeligt dyre ende. Dog var jeg heldig i oktober, da jeg var til lagersalg hos BC-garn at få netop denne røde til "kup-pris" (nå ja, der røg også lige nogle grå med i sækken).

Heldigvis for pengepungen er variation et af livets vigtigste krydderier, så der skal naturligvis mange forskellige garner til at tilfredsstille en ægte strikkers behov for variationer udi strukturer og farver. Der er stor forskel på shetlandsuld og cashmere og heldigvis for det :-)

Fakta: Design Tina Christensen, Cashmere undertrøje
Garn: 100% Cashmere i valmuerød, anvendt 99 g
Pinde: 3
Opsparing: 5 point

Opsparingsstatus: 63,75 + 5 = 68,75 point Kun 31,25 point "to go".