2. februar 2010

Jeg har fløjet

...med De Vilde Svaner og det har været en pokkers god tur. Mønsteret sidder hurtigt i fingrene og så er det bare med at flyve derudaf :-) Trøjen er som tidligere nævnt fødselsdagsgave til en venindes dreng, der lige er blevet 6 år. Han blev fejret med manér og vi havde vores at se til med sådan et par håndfulde seksårige drenge, men kors hvor var de meget nemmere end pigerne - i november hjalp jeg med storesøsters fødselsdag og det var faktisk langt fra så nemt - de havde allerede lært en intrige eller to!


Den grå kontraststribe er min tilføjelse. Jeg syntes den meget intense blå farve kunne trænge til et lille knæk og strikkede derfor 4 p glat i slutningen af ærmet. Jeg var så heldig at få lov til at tage et billede med den på, men fødselsdagsbarnet syntes dog, at det skulle være "uden hoved". Så det respekteres, naturligvis :-)


Da han først havde fået den på, beholdt han den på, så det tillader jeg mig at tage som en kompliment :-)

Opskriften er som sædvanlig velskrevet og lige til at gå til - hvis du undrer dig over den lidt specielle ribkant forneden og i ærmerne og halsen, så er mit tip, at du bare skal slå hjernen fra og strikke nøjagtig som der står, så bliver resultatet perfekt :-)

Tak for de mange gode råd i forhold til Duchess. Jeg vil overveje ideen med to kurve, men har en kraftig mistanke om, at hun bare vil forsøge at indlemme begge i sit territorium :-) Under alle omstændigheder dur det i hvert fald ikke at fylde den ene kurv med akryl (ejer iøvrigt heller ikke noget) og bomuld, for den kloge kat vil kun ligge på uld! Ren uld, naturligvis. De bomuldstæpper jeg strikkede i sommer, gider hun slet ikke værdige så meget som en pote :-) Hun er meget territorial, måske fordi hun er indekat, dertil kommer at hun er ekstremt lærenem og social og følger med i, hvad der foregår overalt i huset. Hendes bror, O´Malley, der vejer næsten 9 kg, har intet at skulle ha´ sagt her i huset. Men han er også tilfreds, bare han kan ligge i arm (hvilket er noget af en byrde med den kampvægt han har). Jeg er ikke sikker på, at han er specielt intelligent, det er i hvert fald aldrig gået op for ham, at han er både større og stærkere end Duchess ;-) Men han er sød som bare pokker og volder ikke sine ejere nogen problemer overhovedet :-)

Der kom lidt sne og der kom sol - måske var det den snestorm?

Faktaboks
Design: Annette Danielsen: De Vilde Svaner fra Det er ganske vist
Garn: Fashion Bamboo, 75% Bambus, 25% Polyamid og en rest lys grå Lucca
Garn fra lager: Ja
Anvendt: 300 g
Farve: nr. 1012
Købt hos: Markno (en uspecificeret kasse tilbudsgarn og det gør jeg ikke igen, der var ikke ret meget, jeg kunne bruge, øv!)
Pinde: Addi click nr. 4,5
Str. 6 år
Ny teknik: Ingen
Bemærkninger: Garnet splitter en smule, når man strikker, hvilket har irriteret noget! Men det færdige produkt er meget lækkert og blødt. Jeg har brugt flere masker i halskanten end foreslået i opskriften, fordi denne dreng efter sin mors udsagn har et stort hoved :-)