9. december 2012

Den årlige julefrokost

...... holdt Strikkesøstrene i år på cafeen på Kvindemuseet i Århus. Charmerende omgivelser og lækker mad til særdeles rimelige priser. En frokosttallerken med spinattærte, laksemousse, salat, hummus og hjemmebagt brød for 100 kr - det er ikke så ringe, som vi siger det heroppe nordpå, hvor vi lige nu er ved at drukne i sne :-)


Jeg tog et par billeder af de kære søstre, men er desværre nødt til at udøve censur. Vi har hård censur i gruppen, når det gælder de billeder vi tager ved vores sammenkomster og det er som om den bliver hårdere og hårdere som årene går og livets nedadgående tendens viser sig i hængende øjenposer, slappe kindposer og baller, der peger ned mod knæene ;-) I stedet bringer jeg en uskyldig vejrrapport!


Inden frokost fik vi besøgt Fandango, hvor jeg fik provianteret nogle af deres fine børneknapper til fremtidige Lillefrø-projekter og Tøndering strik, hvor jeg kom afsted med bogen Råt og Godt og Isager Tweed til et af projekterne i bogen. Det hører I meget mere om en anden gang, men jeg kan sige så meget, at jeg glæder mig til at komme i gang. Tak til Gitte og Mariann for initiativet til en skøn dag og ikke mindst tak til Tine, der i år havde besluttet, at hun ikke ville plage os så meget som hun plejer med indholdet i pakkerne til pakkespillet ;-) De var forbavsende brugbare i år, omend stadig med et humoristisk tvist :-)

Lidt let strik på store pinde er det også blevet til siden sidst. "Futtesokkerne" er lavet på en aften og de har gjort indtryk - så der nu er indløbet bestillinger. Pulsvarmerne er Ginger - her strikket op i tykkere garn.


Knapperne er fra Birthe Sahl og er resterne fra Cobalt


Siden jeg nu nærmest er sneet inde, kan jeg ligeså godt lave en liste over de projekter jeg har på pindene lige nu, dvs. alle dem, der ligger fremme - nogle vil sige de roder, jeg synes de bidrager til juleudsmykningen ;-):


  1. Annette Danielsen: Mig
  2. Annette Danielsen: Frost (uha, den har været på pindene i snart 2 år og selvom den ligger fremme, er det som om, jeg ikke kan få øje på den ;-)
  3. Babybody fra Sandneshæfte
  4. Geilsk og Vian: No 8
  5. Aagaard Strik: Trøje med Fletværk
  6. Dorthe W. (Perlestrik, Hjørring): Sey-Fas tørklæde

Nåh ja, så er der også lige dem, der ligger nede i garnkisten - men dem kan jeg ikke se, så de tæller slet ikke med endnu :-)

Ha ´en rigtig dejlig søndag derude - min plan er at komme ud i snevejret :-)


Faktaboks
Design: Drops - model Moon Socks nr. NE-073 og Helga Isager: Ginger
Garn: Drops Lima - 65% uld, 35% Alpaca
Garn fra lager: Ja
Anvendt: Ca. 300g til begge projekter
Farve: Grå, 9015
Købt hos: Netgarn, Århus
Pinde: 6 - strikket med 2 tråde
Str. -
Ny teknik: Nej.
Bemærkninger: Originaltøflerne er strikket i Nepal, men jeg valgte Lima, fordi det var på lager. Lima er et overset garn her hos mig - jeg er meget begejstret for kvaliteten og vil helt sikkert lave en trøje i det på et tidspunkt. Ginger er strikket med 1 tråd, men i meget tykkere garn end normalt, så jeg har mengeleret lidt med maskeantallet.