17. februar 2014

Kraka Sjal

Jeg er så glad for at ha´ fået gang i pindene igen, at jeg er begyndt på rigtig mange nye projekter. Det skal da fejres, ikke? Dem hører I om, når de bliver færdige - lige nu vil jeg præsentere mit store Kraka sjal som er en gave til en ny kollega og veninde


Jeg har strikket det i en bredde på 2,60 m, så der er noget at svøbe sig i. Jeg har strikket det lækre garn helt op og lukket af med en kant af lysere grå. Jeg er vild med det enkle mønster med løbemasker, selvom de var lidt svære at få til at løbe i ren mohair. Når først mønsteret sidder i fingrene, kan tankerne bare løbe frit, for det kører helt af sig selv.


Det er blevet stort nok til at svøbe godt rundt om halsen også, hvis man vil bruge det som tørklæde og jeg er glad for, jeg holdt ud på de ekstra lange pinde, så det har fået en ordentlig størrelse.


Jeg har også været så heldig at få mange gaver i forbindelse med afslutningen af mit speciale. Af relevans her på bloggen er bogen Islandsk strik som jeg har fået af min dejlige svigerdatter, Lillefrøs mor. Jeg har jo allerede strikket er par modeller fra bogen: Endurreisn og Klukka spencer, men der er et hav af opskrifter tilbage, der skal afprøves. Jeg har allerede slået op ;-) Det er en af de flotteste strikkebøger, der er udkommet længe og jeg kan sidde og bladre i den i timevis.


Af søde, betænksomme Mona har jeg fået Annette Danielsens lille Hjertehæfte og heldigvis er opskrifterne både smukkere og heldigere end forsiden. Der er også her kommet et par stykker på To-Do listen, men der er ikke slået op endnu ;-)


Ha´ en dejlig aften :-)

Faktaboks
Design: Annette Danielsen: Kraka Sjal
Garn: 100% en-trådet mohair
Garn fra lager: Jah
Anvendt: 150 g
Farve: Mellemgrå
Købt hos: Tind Textil & Kunst
Pinde: 3,5
Str. -
Ny teknik:  Nej
Bemærkninger: Jeg kan mærke, at jeg kommer til at strikke en del Kraka-sjaler og tørklæder. Har allerede slået op til et nyt :-)