22. juli 2015

For syv år siden

.... næsten på dagen - fortalte jeg historien om, at jeg havde fået egen påfugl på plænen ;-) Det har jeg igen :-)


Da jeg så Pretty-as-a-Peacock-sjalet første gang tænkte jeg, at det var det flotteste sjal, jeg nogensinde havde set og det synes jeg stadig :-) Egentlig ganske enkelt i sin opbygning indfanger det essensen af en påfugl, nemlig dens smukke hale med de fine fjerribber og smukke øjne. Det er et stort arbejde, kræver dyb koncentration, men er som sådan ikke svært, fordi strukturen er så tydelig.


Jeg gav det første sjal til min søster, det blev strikket i den dejlige merino fra Bente Klode på Fur, denne gang har jeg strikket i Karen Noes Japonica Beauty - et meget, meget lækkert garn - mest silke, men også et strejf af mohair - et dyrt garn, men til sådan et stort projekt, er det vigtigt, at kvaliteten er helt i top og strikkeglæden og det færdige produkt lever fuldstændig op til forventningerne.


Blokningen er i sig selv et stort arbejde, men jeg syntes det gik lettere denne gang end første. Sjalets masker lukkes til sidst ved at hækle 3 af de strikkede masker sammen ad gangen og hækle luftmaskebuer imellem disse. På den måde er det let at sætte en knappenål i hver lmbue langs kanten når det blokkes og denne kant giver sådan et kniplingeagtigt look.


Jeg nyder ferien i fulde drag og der bliver lavet meget andet end at strikke. I morgen går turen dog til Århus, ned til den årlige sommerstrik hos Gitte, så nyt strikketøj er fundet frem - feriens 3. og sidste projekt er indledt - storesøsterpakken til Lillefrø og jeg glæder mig til at sidde under halvtaget i regnvejr sammen med Gitte ;-) Nej, jeg har altså ikke set vejrudsigten endnu, he, he - men det har vi da også gjort mange gange før!

Tilsidst: Uldbegavet spurgte mig i sidste indlæg, hvordan vasker man sådan et tæppe? Jamen det gør jeg på koldt uldprogram i vaskemaskinen med en ekstra centrifugering til sidst. Det samme med sjalet, dog uden ekstra centrifugering, så det er fugtigt nok i den tid det tager at blokke. Og ja - man skal stole på sin vanskemaskine ;-)

Håber I har en rigtig dejlig sommer derude - det er i hvert fald strikkevejr :-)

Faktaboks:
Design: Jae Koscierzynski: Pretty-as-a-Peacock
Garn: Karen Noe Japonica Beauty, 76% silke, 24 % mohair
Garn fra lager: Købt til formålet sidste sommer
Anvendt: 220 g
Farve: Lys turkis - 4 blå
Købt hos: Hostrik
Pinde: 3, hæklenål nr. 2,5
Str. Hver vinge måler 112 cm, længde midtfor 86 cm
Ny teknik: Nej.
Bemærkninger: Jeg er ikke færdig med det - jeg drages til det igen og igen. Det er et meget meditativt strikketøj og der opstår hurtigt et godt flow, når man lige har knækket strukturen i det og det gør, at det er rigtig dejligt at sidde med - hvis ellers man har fred og ro ;-)