11. februar 2016

Lang mohair jakke fra Pickles

Den blev færdig sidste weekend og så kom min svigerdatter forbi med pigerne. Haps sagde det og den skønne mohairsag endte som gave :-) Det er jo hverken første eller sidste gang det går sådan med et stykke strik her i huset og heldigvis for det :-)


Jeg måtte være hurtig med kameraet for Stumpen ville ikke finde sig i, at hendes mor skulle fotograferes, så det hele er blevet en anelse uskarpt, beklager! I kan vist godt se, hvordan den ser ud og tænke jer til, hvor blød og fluffy den er blevet ;-)


Stumpen er ellers en glad lille pige på nu knap 5 mdr, men lige i øjeblikket vil hun være ved sin mor konstant. Derfor kan hun sagtens stikke smil ud til højre og venstre.


Mohairfrakken var ikke yndlingsstrik, men det blev det færdige produkt til gengæld. Mohair på store pinde kommer aldrig til at glide helt perfekt, heller ikke selvom især den råhvide, helt rene mohair er naturfibre, når de er allerbedst.


Der er ikke så meget at sige om modellen - og her tænker jeg jakken, ikke min svigerdattter ;-) den er lige op og ned uden dikkedarer overhovedet i et nemt mønster, hvor man strikker ret hele tiden, kun afbrudt af omslag og rib ved forkanterne.

Det har været fastelavn og min tålmodige svigerdatter har troligt siddet mellem amning og andre gøremål og færdiggjort Lillefrøs kostume. I år skulle hun være fe, sidste år var lidt enklere - nemlig spøgelse, he, he. Lillefrø har selv været med til at lave tryllestav og vinger og hun blev en meget stolt lille fe.


Ellers bliver der knoklet løs på sjals- og sokkefronten, hvor tingene ikke hele tiden går så glat som ønsket. I denne måned har jeg prioriteret at strikke fra lager og der har været ommere på grund af knap garnmængde og andre irriterende faktorer, men det hører I garanteret mere om. Nye bøger er kommet i hus, bl.a. denne. Jeg må til at lære islandsk. Nej - heldigvis følger der en engelsk oversættelse med ;-) Samtidig har jeg som sædvanlig gang i alt muligt andet, bl.a. Bodils pulsvarmere - jeg har faktisk slet ikke tid til at arbejde ;-)


Min søn har friet til min svigerdatter og der er brudesjaler i vente. Det bliver kun tests i år, for brylluppet bliver ikke holdt i år! Men så har jeg jo god tid til at prøve af :-) Jeg tror det bliver et rådhusbryllup og så kan jeg jo ikke så nemt regne en farve ud - det skal jo helst passe med brudens øvrige påklædning :-) Ha en dejlig aften derude :-)

Faktaboks
Design: Pickles, Strikket jakke fra Maries Ideer - nr 2 2015
Garn: "Mohairsky" 100% ren råhvid mohair, Blackhill Silk Mohair strikket med 3 tråde, lys turkis blå
Garn fra lager: Helt og aldeles
Anvendt: 300 g råhvid og ca. 100-120 g lys turkisblå
Farve: Råhvid, lys turkis blå
Købt hos: Garnudsalg - den rene råhvide var et engangstilbud.
Pinde: 6
Str. S
Ny teknik: Ingen
Bemærkninger: Den rene mohair er fuldstændig fantastisk, men silkemohairen virker også rigtig lækker efter vask.