10. maj 2012

Fra fiasko til succes

Må jeg præsentere min nye Skovtur - denne gang strikket i Havblik, der har bestået bomuldsgarns-testen, med glans: Blødt og behageligt at strikke med og stadig blødt efter vask. Pyh, hvilken lettelse :-)
Iøvrigt: Tusind tak for de mange dejlige tudekiks - intetsteds kan man få så megen medfølelse i forbindelse med en strikkefiasko som her, dejligt :-)


Som I kan se har jeg lavet ændringer. Jeg har strikket kanter i min yndlings hulmønsterrib og strikket den længere, så den får rigtig kjolelængde. Jeg tror, den bliver slidt op her i sommer.


Den får et lidt mere feminint udtryk end med almindelige ribkanter og jeg trængte til en smule forandring, da jeg jo lige havde strikket et´ eren, der iøvrigt har fået repareret hullet og nu fungerer som havetrøje. Men jeg har stadig store planer om en hvid og så bliver det nok helt efter bogen med almindelige ribkanter igen. Jeg har jo en del togtid i øjeblikket og Skovtur er et dejligt togstrikketøj, hvis man altså har plads til det i tasken ;-)

Jeg har gang i indtil flere tæpper, bl.a. Karens babytæppe Gullfoss, der bliver superlækkert og blødt i den råhvide Cashmere, jeg købte hos Rasmilla. Jeg strikker med dobbelt garn på pind 4,5, men det er ikke et hurtigt projekt, på grund af alle snoningerne, til gengæld et rigtig meditativt og dejligt mønster, der hurtigt fænger. Jeg tror det bliver et smukt og behageligt tæppe til Lillefrø, som både kan bruges til at ligge på, men også over dynen på en kold dag i barnevognen :-)


Lillefrø vokser og vokser, min svigerdatter kan næsten ikke følge med - hun er jordkloderund og ser helt fantastisk ud. Hun går på barsel lige om lidt og så er det ca. 2 mdr "to go". Hvor vi glæder os :-)

Ellers kæmper jeg stadig for at få alting til at hænge sammen, men der er stadig ikke blevet flere timer i et døgn ;-) Et forsinket velkommen til nye læsere, jeg kan i hvert fald garantere, at I ikke bliver overbebyrdet med indlæg ved at læse med her ;-)

Og så er det ENDELIG tid til en tur i Blogland - jeg er spændt på, hvad I har lavet, medens jeg har været væk.
Ha´ en rigtig god aften :-)


Faktaboks
Design: Annette Danielsen: Skovtur med en del ændringer fra Strik en stund
Garn: Havblik, 100% bomuld
Garn fra lager: Ja, købt på Fanø
Anvendt: 450 g
Farve: Lilla, nr. 65
Købt hos: Et tilbud et eller andet sted på Fanøfestivallen, men ellers sælges det hos TanteGrøn
Pinde: 3,5
Str.Small
Ny teknik: Nej.
Hulmønsterribben laves over 4 omgange:
1. omgang: 2 vr, 4 r
2. omgang: 2 vr, 2 r sm, slå om p 2 gange, tag 1 m. løs af, strik 1 r og træk den løse m over
3. omgang: 2 vr, 1r, 1r i første omslag, 1 vr i 2. omslag, 1 r
4. omgang: 2 vr, 4 r
Bemærkninger: Det er virkelig et skønt strikketøj, så jeg gentager det gerne og igen har jeg strikket det meste i toget til og fra Århus. Havblik er dejligt blødt både før og efter vask, men jeg ville dog gerne have haft en merceriseret udgave, fordi farverne holder sig længere. Havblik er kommet på min liste over godkendte bomuldsgarner ;-)
Løbelængde: 100g = 275 m
Forbrug i løbende m (anvendt*m/g): 1237 m
Forbrug i løbende m ialt i år: 6592 m
Anvendt garn i år: 2 kg og 911 g