21. maj 2017

Dahlia toppe og miniferie i Saltum

De "strikkebegivenheder" jeg deltager i i år er nøje udvalgt. Mit behov for at købe garn og opskrifter i tide og utide er stærkt aftagende, jeg kan mærke jeg har nået en grænse og jeg har brug for at få brugt af mit lager. Det forhindrer mig jo absolut ikke i at strikke - mit lager bugner af lækkert, lækkert garn. For eksempel rosa Havblik som jeg har brugt til toppe til "mine" dejlige piger :-) Havblik kommer der meget mere af - jeg fordyber mig jo i sommerstrik :-)


Her præsenteret foran tavlen i "Saltum skole" - Lillefrø har elsket at lege skole, så det har vi brugt en del tid på :-) Stumpen vil bare gerne gøre alt det samme som storesøster. Tavlen jeg har købt er "whiteboard" på den anden side, men begge pigerne var fascinerede af kridt, så den gode gammeldags model vandt :-)


For i år valgte min mand og jeg (han havde altså et valg ;-)) at holde ferie i lejet sommerhus i forbindelse med Saltum Uldfestival. Det gav en anderledes oplevelse, det var skønt at gå rundt på pladsen udenfor "spidsbelastningsperioderne" - så dejligt at jeg glemte mit kamera. Jeg kan kun sige, at jeg synes det var en stor fordel, at festivallen var samlet på en stor mark udenfor byen - det virkede knap så trangt som det plejer og der var bedre udsyn til standende. Der var en god stemning og folk så virkelig ud til at hygge sig. Det var dejligt med sommerhuset som base og det var fyldt til randen med familie og venner hver eneste dag :-) Desværre manglede Gitte - det er jo tradition at hun er med, men hun holdt konfirmation og det kan man ikke sådan rende fra ;-) Vibeke manglede også - hun skulle til konfirmation og det man jo heller ikke rende fra ;-)


Ligesom strikkebegivenhederne er nøje udvalgt, er jeg også helt klar over, hvilke stande jeg skal besøge og forbereder det hjemmefra. I år skulle jeg hen til Anette fra Hønsestrik for at hente min bestilling på rosa Elastico (og her vil jeg gerne advare om, at denne blog bevæger sig ind i en rosa/lyserød periode ;-)), derudover skulle jeg ha rosa knapper hos Birthe Sahl :-) Jeg havde også et godt kig til Birthes nye knapper (tv), dem må jeg ha afprøvet på et tidspunkt, f.eks. i en model, der bliver lukket på skulderen?


og så skulle min svigerdatter og jeg besøge Tønderings stand for at købe garn til brudepigekjoler til pigerne (der ikke bliver rosa) - YES, DEM SKAL JEG STRIKKE i ren silke, de skal være behagelige at have på så pigerne får en god bryllupseftermiddag og garn til brudesjal til min svigerdatter.


Endelig skulle jeg hilse på min nye yndlingsdesigner Sanne Fjalland og indkøbe kit til Eyelet (i hvilken farve? Rosa naturligvis! meget mere om det, når den er strikket) Prøv bare at se det lækre tørklæde, Sanne Fjalland har på :-) Modellerne var utroligt smukt præsenteret på Tønderings stand.


Ugen har budt på varme solskinsdage, intense duftende regnvejrsdage og ikke mindst en stinkende Diva, der fik lov at gå løs på stranden og fandt en meget død sæl at rulle sig i - hunde!!!

Udover toppene er jeg også blevet færdig med den skønneste Kim Hargreaves sag - naturligvis også i rosa :-)

Tak for kommentarer og mails til Graphic - jeg sover næsten med den om natten :-)


Og nu må jeg en tur i blogland, der stadig består trods tidens tendens til "billeder alene og likes" :-)

Faktaboks
Design: Lene Holme Samsøe: Dahlia top fra Kærlighed på pinde
Garn: Havblik, 100% blød bomuld
Garn fra lager: Ja i den grad
Anvendt: 214 g til begge toppe
Farve: Lyserød, farve 23
Købt hos: Tante Grøn
Pinde: 3 og 3,5
Str. 2 og 6 år
Ny teknik: Nej
Bemærkninger: Havblik er indtil videre det blødeste bomuldsgarn jeg er faldet over, hvis man bliver ved med at vaske det på 30 grader (normalvask og det holder stadig). Det findes i et utal af smukke farver og ikke mindst 100 grams bundter, så man får knap så mange tråde at hæfte, hvilket altid er en ulempe i glatte garner som hør og bomuld. - det går op og det vil ofte kunne ses.