21. december 2014

Glædelig jul

Jeg har næsten ferie, men ikke helt. Men fornemmelsen af ferie - den er her og det må så være godt nok :-)

Jeg pusler lidt med de sidste julegaver og da jeg har forbudt mine nærmeste at læse med her på bloggen i december, så kan jeg roligt vise frem ;-) Jeg nåede lige at lave et par gavesække mere - Mona skulle selvfølgelig have én og Lillefrøs gaver skal også i en sæk, så indtil videre endte det på 8 stk :-) For sjov skyld, har jeg samlet dem her:


Monas og Lillefrøs nederst :-) Tulle - Lillefrøs dukke skal naturligvis også have en sæk - det bliver i samme farver som Lillefrøs egen og så slutter produktionen vist også for nu ;-) Nogle har spurgt til den flerfarvede kant i bunden af sækken. Den hækles som følger: Stik nålen ned i bagerste lænke på fm og slå om garnet på 1. farve, træk igennem m. Stik nålen ned i næste m og slå om garnet på farve 2 og træk helt igennem lænken på farve 1. Du laver altså en række af km, hvor du hele tiden husker at skifte farve og trække helt igennem. Simpelt og effektfuldt. På næste række er det vigtigt at hækle fm i lænkerne bag kædekanten, så denne kommer til at ligge forrest.

En del af Lillefrøs julegave er nyt tøj til Tulle. Jeg har strikket et lille sæt, så Tulle kan komme med ud på tur. I skal huske på, at Tulle stadig går rundt uden bukser, så det er da på høje tid, at farmor er kommet i gang med produktion af  dukketøjet.


Det er hyggeligt at sidde med, men enormt arbejdskrævende i forhold til størrelsen. Monteringsarbejdet på trøjen vil jeg slet ikke tale om - det føltes stort, selvom jeg strikkehæftede alle ender. Alene det at sy 5 knapper i sådan en lille trøje!!!! Knapperne er fine "elefanter med unge" fra Irenes knapkasse. Givetvis ikke de mest pædagogiske i forhold til Lillefrøs "2år&5mdrs" motorik, men jeg ved, at hun vil elske dem.


Lige nu mangler jeg en bæresele som jeg er ved at hækle til Tulle og resten af Snedronningen, så er de strikkede julegaver for i år på plads. Juleferien skal bruges til at starte på lige hvad der er lyst til, medens januar og februar er dedikeret til at færdiggøre alle igangværende projekter ;-) Måske bliver der brug for at tilkalde frk. Selvdisciplin, men jeg føler mig meget motiveret og tror ikke, det bliver problematisk :-)

Med dette indlæg, vil jeg ønske jer alle en rigtig glædelig jul. Tusind tak for alle jeres søde kommentarer i årets løb - de er skattet hver eneste én. Velkommen til nye læsere, hvor er det dejligt at I vil læse med :-)

Faktaboks:
Design: Fakta for gavesækkene - se tidligere indlæg. Dukketøj fra Sandneshæftet: Dukke
Garn: Rester af Cascade 220
Fra lager: Yep :-)
Anvendt: Knap 100 g bundfarve, Diverse rester i 3 farver.
Farve: Blandede
Købt hos: By Slavi - sandneshæftet hos Bettekun
Pinde: 3,5
Str: Tulle - Babyborn
Ny teknik: Ingen
Bemærkninger: Noget værre pillearbejde, men sjovt :-)