31. marts 2016

Marts sjal og sokker

Det var sørme godt, at jeg havde påskedagene her i marts, for det holdt hårdt med at få marts måneds sjal færdigt. Jeg skulle også lige strikke en Kim Hargreaves cardigan (og et par andre småting, he he) Det hører du mere om. Her koncentrerer jeg mig om marts måneds sjal og sokker. Isagers islandske brudesjal har stået på to-do og ønskelisten i mange år og her er det så i al sin pragt - først lige et billede fra blokningen


Jeg elsker at strikke lace og der er en god rytme i mønstrene i dette sjal. Man starter ved borten/blondekanten og bevæger sig op til nakken. Originalsjalet er 2-farvet og jeg kan se i min islandske sjalsbog, at det vist er meget brugt på Island med flerfarvet lace. Korriger mig venligst Frida, hvis jeg er helt galt på den. Jeg skal dog øve mig på at synes om lacestrik i flere farver, jeg er så vant til det skal være ensfarvet. Men det får jeg rig lejlighed til, når jeg strikker nogle flere af de islandske sjaler. Det smarte er, at man kan få bugt med nogle af de mange, mange single nøgler garn, der ligger på lager ;-)


Brudesjalet er strikket op i lilla Isager Tvinni, men farven bliver desværre ikke gengivet 100% på billederne - det øverste billede er nok det der kommer nærmest. Jeg har besluttet at strikke nogle forskellige test-brudesjaler, så min svigerdatter ud fra dem kan vælge den model hun kan lide og så strikker jeg det igen i den farve, hun vil have, når hun ved, hvad hun skal have på til brylluppet.


Da jeg besøgte Gitte sidst jeg var i Århus viste hun mig sin udgave af brudesjalet og hun havde kun en fortrydelse: At hun ikke var gået en halv pind op, så sjalet blev lidt større. Så det gjorde jeg - mit sjal er strikket på pind 4, men da jeg blokkede endte det i samme str. som originalen 180 x 90 - jeg syntes det var synd at blokke det yderligere ud. Det er en kunst at blokke og det kan godt blive for meget.


På sokkefronten måtte jeg sætte ambitionerne kraftigt ned og endte med hyggesokker til mine små piger (strikket i februar som buffer). Ud af 100 g Viking sportsragg garn blev der 3 par sokker fra str. baby til  4 år. Jeg har brugt 24 m til babysokker, 32 m til ca. 1-2år og 36 m til str. 4 år - de ku såmænd godt have tålt et par masker mere, for Lillefrø kunne kun akkurat passe de store. Har bare strikket rib og skaft i passende længde, lavet wrap&turn hæl på halvdelen af maskerne og det samme i tåen, som er strikket sammen ovenpå foden i stedet for syet med maskesting under foden.


Nu må jeg se, hvad Vibeke har lavet - det er simpelthen så sjovt og spændende hver gang :-) Mon vi på et tidspunkt vælger det samme sjal på samme tid? Bemærk at Gitte har sneget sig med på sidelinien og hun får da strikket sokker og sjaler som aldrig før - selvom hun ikke er gået "all-in" ;-)

Her står den på generalforsamling og kursus hele weekenden, så jeg tænker der bliver lidt strikketid - jeg håber :-) Tusind tak for alle jeres kommentarer til mohairjakken og Stumpens veste :-) Ha en dejlig torsdag aften - her skinner solen og himlen er blå og jeg skal i gang med lyseblå bomuld :-)

PS: Har iøvrigt bestilt garn og opskrifter til to nye sjaler - også nogle, der har stået på ønskesedlen længe, men det kan ikke røbes før til april ;-)

Faktaboks
Design: Isager Design - Åse Lund Jensen - med tilladelse fra Den islandske Husflidsforening: Islandsk brudesjal
Garn: Isager Tvinni, 100% merino lammeuld
Garn fra lager: Det har lagret i flere år
Anvendt: 110 g - jeg måtte lige dykke ned i bundt nr 3 - givetvis fordi jeg strikkede på pind 4
Farve: Lilla - nr 14, købt på udsalg, fordi farven skulle udgå
Købt hos: På Fanø - kan ikke helt huske navnet på butikken, men den der fører Isager garn :-) Opskrift og råhvid tvinni købt hos Isager, Tversted
Pinde: 4, fordi jeg gerne ville have sjalet en anelse større
Str. Blokket til 180 cm i vingefang og 90cm  på midten - ikke anderledes end originalen ;-)
Ny teknik: Nej.
Bemærkninger: Fantastisk strikketøj som jeg gerne gentager - måske endda flere gange. Jeg er så fascineret af den/dem der er i stand til at udtænke sådan et sjal. Det må have kostet en del arbejde engang, eller også var der bare én der lykkeligt strikkede derudaf ;-)