11. januar 2015

Det første projekt fra garnkistens dyb

er færdigt. Det er en totalt simpel cardigan til min yngste svigerdatter, der godt kan lide det helt enkle strik på store pinde. Som enhver strikker ved, er det ikke det mest ophidsende at strikke og denne bliver også tung at sidde med, især på de lange vrangpinde - men som jeg altid siger til mig selv: For pokker kvindemenneske, du elsker jo at strikke, så hold dog op med alt det brok ;-)Jeg havde brug for et helt enkelt mønster og det fandt jeg i Kreativ Strik på et besøg hos Mona - så jeg måtte afsted til kiosken og have et eksemplar. Det er faktisk første gang, jeg har investeret i det blad, men der var for en gangs skyld flere modeller, der fandt nåde for mit blik. Denne cardigan er designet af Rachel Søgaard og burde egentlig strikkes i en let mohair, men nu havde jeg jo altså stadig 1,5 kg tilbage af den italienske tweed, så denne er blevet lidt mere "frakkeagtig". Jeg huskede denne gang at rådføre mig med svigerdatter, inden jeg gik i gang ;-)


Det er en cardigan uden nogen som helst finesser, helt lige op og ned med almindelig rib som forkanter og den er som sådan velegnet til begynderstrik. Men jeg er sikker på, at den også vil blive brugt rigtig meget, fordi den er så anvendelig. Jeg har mere end en gang overvejet om jeg skal strikke en til mig selv i det hvide mohair, jeg købte hos Garnudsalg - min svigerdatter skal i hvert fald også have lov til at have en i let mohair - det er jo stadig ikke hendes skyld, at hendes svigermor går ud og køber 4-5 kg garn til en poncho (den skulle altså strikkes med 3 tråde ;-)) hun ikke har bedt om!!


Jeg er vild med garnet og de fine farvebomber - desværre mangler ovenstående billede lys, så farven bliver lidt forvansket. Opskriften er fulgt til punkt og prikke og er nem at gå til, dog synes jeg at knaphullerne (3 stk) bliver placeret for højt. Det er typisk en cardigan man slet ikke vil knappe og jeg har kun lavet et enkelt knaphul og har endnu ikke fundet en knap.


Jeg er i fuld gang med næste projekt, der er en Kim Hargreaves ting fra North - også på store pinde, så jeg kan få det af vejen ;-) Et andet projekt er trevlet op - Annette Danielsens Indlandsis - det mønster blev jeg bare aldrig gode venner med. Måske ville det være pænere, hvis der havde været en tråd viscose sammen med ulden ligesom Annette foreslår i opskriften - det kan være jeg prøver at lave en originalmodel på et senere tidspunkt, for jeg synes den er smuk.


Oprydning og optælling på lager fortsætter - det er en lidt større opgave end jeg har regnet med ;-)

Rigtig god søndag derude - jeg har snøret løbeskoene, så må vi håbe, jeg ikke har modvind hele vejen ;-)
PS: Jeg glemte at linke til denne vidunderlige bog - den MÅ jeg simpelthen have. Mine favoritter er Lupin, Aster, Anemone, Peony og Rose - hi, hi, der er nok at gå i gang med :-)

FaktaBoks
Design: Rachel Søgaard: Lang Cardigan - fra Kreativ Strik no. 4, 2014
Garn: Blackhill Italiensk Tweed 80% uld, 20% andre fibre (jeg er IKKE vild med betegnelsen "andre fibre", jeg vil vide, hvad garnet består af - på forespørgsel hos Garnudsalg skrev Kenneth, at det typisk er Viscose, men så er det måske det, der skal stå på deklarationen? og Blackhill superfine Alpaca 100% alpaca
Fra lager: Ja - helt klart - har lagret meget længe ;-)
Anvendt: 783 g - 627 g Italiensk Tweed og 156 g Alpaca.
Farve: Garam Masala
Købt hos: Garnudsalg.dk
Pinde: 6
Str: Large
Ny teknik: Ingen
Bemærkninger: Egnet som det første "store stykke strik" til en nybegynder