11. februar 2011

Camomille den Anden - nu med Ginger

Camomille den Anden er en gave til min yngste søns kæreste, der tilfældigvis også er vild med blåt ;-) Den har været nøjagtig ligeså fornøjelig at strikke som den Første. Det er blevet et utrolig let og lækkert sjal, strikket i 1 tråd Isager Tvinni og 1 tråd 100% ren lace-cashmere.


Mere luksuriøst kan det næsten ikke blive - det skulle da lige være Camomille den Tredie, som jeg er begyndt at strikke i 1 tråd silke og 1 tråd cashmere i en smuk, klar rød farve. Ja, I må efterhånden tro, jeg er tosset, men jeg er stadig helt og aldeles grebet af den hellige ild :-)

Uanset hvor meget jeg anstrenger mig, kan jeg altså ikke komme op på at bruge 300 g garn (150 g Tvinni og 150 g Alpaca) som frøken Isager foreslår - dette sjal vejer 120 g, men overholder målene i opskriften.


Jeg slutter lige med et enkelt detaljefoto - for jeg kan ikke rigtigt få gengivet den blå farve helt korrekt. Noget med hvidbalance, ved vi nu allesammen fra Ann. Det nederste billede gengiver farven lidt mere korrekt samtidig med I forhåbentlig kan ane farvespillet mellem de to striber.


Har man sagt Camomille, må man også sige Ginger - de to klæder hinanden, synes jeg, så jeg har strikket et par, der skal følge med Camomille den Anden. Det er nok de lækreste og mest velsiddende pulsvarmere, jeg har lavet længe og så er de strikket på nul komma fem ;-) Billedet er taget med blitz og farven bliver helt kobolt, men den er som sjalets farve ovenfor. Jeg har kortet ribskaftet af med 10 cm i forhold til opskriften - så de er altså tænkt meget lange fra Helga Isagers side. Og ja, de er lige lange - dette er bare en perspektiv-finte ;-)


Og Ginger som jeg selv bruger til Camomille den Første - som jeg iøvrigt bruger både inde og ude og slet ikke kan finde ud af at tage af igen ;-) Igen et blitzbillede med forkerte farver - jeg har brugt resten af alpaca´en fra Camomille den Første. Igen spiller perspektivet én et puds.I morgen skal jeg ned og være med til at fejre Berit - invitationen står på brunch med champagne - en god start på weekenden. Ha´ en rigtig god weekend derude :-)

Faktaboks
Design: Helga Isager, Camomille.
Garn: Isager Tvinni, 100% merino lammeuld og Lace Cashmere, 100% cashmere
Garn fra lager: Ja.
Anvendt: 60 g af hver kvalitet
Farve: Blå Isager nr. 54 og Lace Cashmere blå nr. 933
Købt hos: Tøndering strik og Duddines vævestue på Fur
Pinde: 3,5
Str. Lige efter målene: 52 cm + blondekant i højden og 180 i bredden.
Ny teknik: Ingen
Bemærkninger: Jeg hækler kun 1 række fastmasker langs kanten, synes det er mere end rigeligt
Løbelængde: Uld 510g = 306 m, Cashmere 100g = 552 m
Forbrug i løbende m (anvendt*m/g): 858 m
Forbrug i løbende m ialt i år: 3364
Anvendt garn i år: 630 g

Helga Isager: Ginger - henholdsvis 40 g Indiecita Alpaca og 30 g Isager Tvinni.
Strikket på p. 2,5. Jeg har forkortet skafterne til henholdsvis 12 og 15 cm
Forbrug i løbende m ialt i år: 3645
Anvendt garn i år: 911 g