30. juni 2010

Det har hærget blogland

.... og med rette, synes jeg. En vaskeægte klassisker, der oser af Shetlandsøer og gammeldags charme. Det halve kongerige er sjovt og meget let og overskueligt at strikke. Hvis du ikke har haft mod på sjaler, er det måske her, du skal starte.


Opbygningen er logisk og hele sjalet er strikket i ret. Man begynder med ret-trekanten i midten og starter hver pind med at slå om, hvilket giver tydelige "løkker" som man så senere tager masker op i. På den måde, fåes en fin hulkant, der hvor du tager masker op og du skal ikke være nervøs for at maskeoptagningen ikke bliver pæn. Absolut en fordel for nybegyndere.


Inderborten er i det klassiske Feather&Fan mønster - her helt i ret. Jeg har oftest strikket Feather&Fan med en enkelt vrangpind i rapporten også, men her er det altså kun ret.


Yderborten strikkes over 17 masker og strikkes på sjalet en maske af gangen. Det skal du heller ikke frygte, for du bliver taget i hånden hele vejen af den velskrevne opskrift, bearbejdet af Marianne Knorborg. Hvem der i sin tid har designet sjalet, der ligeså ofte strikkes i en hel firkant til dåbssvøb, må stå hen i det uvisse, måske er det gået tabt i tidernes morgen, det står i hvert fald ikke på min opskrift.


Sjalet lukkes af med en hestetømme, én af de bedste måder at lave sjalskanter på efter min mening, fordi det bliver så pænt og hverken strammer eller flaner. Så på den måde kan nybegynderen også få lavet en aflukning, der kommer til at se godt ud.


Nu er der sommerferie for mit vedkommende og det vil betyde, at jeg ikke bruger ret meget tid i blogland. Der bliver helt sikkert strikket, men nok heller ikke så ihærdigt som vanligt ;-) Jeg vender tilbage med et indlæg om den byttehandel, jeg har indgået med Kristine, vi har nemlig valgt at bytte produkter - en striksag for et smykke! Det vil jeg gøre meget mere i, men mere om det efter ferien.


Ha´ en rigtig god sommer til vi "ses" igen :-)

Faktaboks
Design: Vides ikke, men opskrift bearbejdet af Marianne Knorborg
Garn: Meilenweit Soja, Lana Grossa: 20% soja, 60% uld og 20% polyamid
Garn fra lager: Ja, kittet blev købt engang i november 2009.
Anvendt: 162 g
Farve: Lys grå
Købt hos: Markno
Pinde: 4
Str. Sjalet er sådan en mellemstørrelse - ikke for stort, men alligevel til at putte sig i :-)
Ny teknik: Ingen
Bemærkninger: Jeg gider ikke produkter med polyamid i - allerhøjest til sokker - det havde jeg desværre overset, at der var i garnet. Men sjalet er nu blevet meget lækkert og blødt, men det har lige det der touch af "kunstig tilsætning" som jeg ikke kan lide. Jeg skal helt sikkert lave nogle flere, f.eks i Junik fra Noda eller New Zealand lammeuld fra 123knit.
Løbelængde: 100g = 400 m
Forbrug i løbende m (anvendt*m/g): 648 m
Forbrug i løbende m ialt i år: 20841 m
Anvendt garn i år: 6kg og 55 g