31. december 2008

Octavia og strikkeheksens nytårstale

.... lidt kongelig har man vel lov at være :-) Undskyld, jeg ku´ ikke lade være

Octavia blev det absolut sidste projekt i strikkeåret 2008 og hvilket projekt? Jeg kan roligt sige, at jeg ALDRIG nogensinde strikker sådan en krave igen. Den er et strikketeknisk mareridt og en fuldstændig vanvittig opfindelse, så er det sagt - men hvor er den flot.


Da jeg slog Octavia op på Ravelry fandt jeg kun ét eksemplar af trøjen, til gengæld var alle de kommentarer, der var knyttet til projektet, relateret til det fuldkommen umulige påfund: At strikke 5 m ret sammen. Du skal ikke prøve, hvis du ikke har oceaner af tid og tålmodighed. Jeg fandt hurtigt ud af, at det er teknisk umuligt at strikke fem tykke masker sammen på p. 7, så jeg måtte bruge en tyndere hjælpepind, efter at jeg også havde forsøgt mig med hæklenål. I et anfald af total desperation knækkede jeg min knitpicks nr. 3, hvor dum kan man også lige være. Så var det jeg fandt en af de gamle metalpinde frem.

Kraven tog ligeså lang tid som resten af trøjen, men trøjen er ikke noget, uden kraven!

Efter at jeg havde kæmpet mig igennem den, kikkede jeg på en opskrift til et tørklæde, jeg gerne vil strikke fra bogen "Victorian Lace Today": Holly Berries. Da jeg kikkede nærmere på de små "bomber" i borten, tænkte jeg bare, nej, ikke igen. Heldigvis læste jeg opskriften igennem og her er der lige pludselig en teknik til at strikke bomber/bær, hvor du ikke behøver knække strikkepinde. Du strikker simpelthen de samme fem masker 3 gange og trækker en maske løst over de andre 5 gange. DET GIVER STORT SET SAMME RESULTAT - uden tårer!

Og sådan sluttede det herrens strikkeår 2008. Da jeg har en slags halvårligt blog-jubilæum i denne måned, vil jeg gøre lidt status og sende et par raketter ind i det nye strikkeår 2009. Jeg skal gøre det kort :-)

Fordelene ved at blogge er mange.
1. Jeg er kommet i kontakt med en masse, skønne kvinder, der deler min store passion.
2. Jeg har mødt nogle fantastiske, strikkende kvinder IRL.
3. Inspirationskilden er uudtømmelig
4. Fantastisk præsentations- og arkiveringsmuligheder for ethvert strikprojekt
osv. osv.

MEN, der er også ulemper. Og dem skaber vi mennesker jo oftest for os selv. For mit vedkommende er jeg nærmest blevet "over-inspireret" og har haft svært ved at holde fast i de projekter, jeg egentlig gerne ville lave, for der kom hele tiden noget nyt. Kender du det?

Derfor har jeg besluttet mig til, at de første 4 måneder af strikkeåret 2009 skal bruges til fordybelse. Fordybelse i de opskrifter og bøger jeg allerede har og som jeg måske fik købt lidt rigeligt af i 2008. Fokusere på det garn, jeg allerede har, medmindre der kommer et fuldstændig vanvittigt, forrygende udsalg og her mener jeg virkelig fra 50% og nedefter :-) Fordybelse i nye teknikker og andet godt.
Det kommer ikke til at betyde, at jeg ikke følger med som jeg plejer, men jeg vil prøve at holde fokus :-)

Rigtig godt nytår til jer allesammen og tak for, at I har gidet læse med og dele med mig :-)

Nu med faktaboks :-)

Octavia fra Kim Hargreaves "Amber" (opskriften var jeg iøvrigt ikke helt tilfreds med)

Garn: Manu babyalpaca fra garn.dk Anvendt 10 bundter a 100 g (ja, den er tung)

Pinde: 7