25. februar 2010

At skære en hæl og klippe en tå

...kan være nødvendigt en gang imellem. Vestene er kortvarigt lagt tilside, så jeg kan færdiggøre et par andre projekter. Selvom det er vinterferie kan jeg ikke nå det hele, der skal trods alt også være plads til en smule andet end strik :-)

Tre par børnevanter, der skal afleveres i morgen


Når jeg tænker på, med hvilken hastighed vanter bliver væk i skole og daginstitution (min yngste søn, fik mindst 1 nyt par pr. uge), så er der uforholdsmæssigt meget arbejde i sådan nogle små fyre. De er strikket efter mit hoved, med en enkelt børnehåndsopmåling undervejs og vejer tilsammen 70 g, så det er ikke et projekt, der tærer særlig meget på lageret. De er strikket på pinde 2,5 i Online supersocke 100, et særdeles lækkert strømpegarn, som jeg købte ind i forholdsvis stor mængde på grund af den skønne farveblanding. Der er noget nordisk isvinter over den, så det passer jo fremragende i disse dage.

Det andet projekt, er 30 g spindelvæv af et tørklæde, der skal bruges til at pifte en gammel kjole lidt op.


Det fantastisk lækre lace-garn er en gave fra min svigerdatter som tak for lån af strikkebog - sandelig en rørende gave, fordi hun har tænkt både i mine yndlingsfarver og -fibre - hun er altså en skat :-)Nu sner det igen - jeg må indrømme, at jeg er ved at være en smule træt af det. Sidste weekend forhindrede det mig i at nå frem til Tines strikkomsammen og det skal bare ikke ske denne weekend også, hvor jeg gerne skal til strik-in hos Mette (lyt nu kære vejrguder) - så jeg krydser fingre og håber på det bedste :-)

Faktaboks
Design: Scarf with the Clarence Border from Weldons, 1886 fra Jane Sowerby´s Victorian Lace Today
Garn: Scrumptious lace, 45% silke, 55% Merino
Garn fra lager: Nej, gave
Anvendt: 30 g
Farve: Kingfisher
Købt hos: Fyberspates
Pinde: Addi click nr. 4
Str. 24 x 124 cm
Ny teknik: Crochet cast-on
Bemærkninger: Tørklædet er strikket i tre etaper: Først strikkes bort 1 fra side til side, der lukkes af og masker samles op til selve tørklædet. Når tørklædet har den ønskede længde, slås masker op med hæklenål til bort 2 og denne strikkes igen fra side til side og strikkes sammen med tørklædets masker efterhånden som man kommer frem.
Anvendt garn i år: 1kg og 820