22. juli 2009

Årets flop - Ashbury

Så håber jeg ikke, at Nemesis tolker det som et udtryk for hovmod, trods alt, er det kun godt halvdelen af året, der er gået :-) Men Ashbury er et flop af de helt store, så jeg synes det er alt rigeligt til et helt år.

Det skyldes altsammen garnvalget! Det kunne være undgået, hvis jeg havde tænkt mig om!
Ashbury er en forholdsvis kort og meget bred, næsten rundskåren model. Lige præcis af den grund er det naturligvis vigtigt at vælge garn, der falder blødt og ikke er alt for tungt. Jeg besluttede mig derfor for at vælge tykt, tungt, hårdt bomuldsgarn og har næsten produceret en brynje ;-) 653 g vejer denne "lille, lette sommersag".
Jeg nåede også at få den syet sammen på maskine og vasket inden jeg havde mod på at erkende, at den var en fiasko, så det er udelukket at trevle op. Jeg har overvejet om det næsten vil være ondt at putte den i genbrugsposen, men er nået frem til at folk derude nok selv kan sortere deres genbrugsindkøb :-) Så farvel Ashbury, lev vel!

Vi mennesker bliver, som bekendt, klogere af at begå fejl, hvis vi tager ved lære af dem, så medens jeg vurderer hvor klog, jeg er blevet, vil jeg tage en runde på jeres blogge.

PS: Mystery Shawl 2009 kom iøvrigt til at hedde: Victorian Romance og opskriften kan købes hos Goddess Knits.

FaktaBoks
Design: Norah Gaughan
Garn: Turté, 100% bomuld.
Garn anvendt: 653 g
Farve: Turkis
Købt hos: BC Garn
Pinde: 4,5
Str: Fra M til XS
Ny teknik: Ingen
Bemærkninger: Brug så tyndt og let garn som muligt, så tror jeg, der kommer en skøn trøje ud af det. Jeg startede med en str. medium og reducerede til en xs, fordi trøjen er MEGET bred. Det resulterer dog i, at trøjen får "skød" i stedet for at blive fint rundskåret - så gentag ikke mine fejl :-)